Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolorowe oczy???!!!
Autor Wiadomość
sweet_dreams
Pierwszy Raz

Wysłany: 24 Październik 2005, 12:10   Kolorowe oczy???!!!

Czy faktycznie za pomocą kolorowych soczewek można zmienić kolor oczu? Czy ta zmiana jest widoczna? Jakie są te kolorowe soczewki i ile kosztują? Jezeli ktoś ich używał to prosze o małą podpowiedz :)

Kate 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 24 Październik 2005, 15:24   

http://www.wild-eyes.pl/home.html
O Tak one działają.. sa niestety dośc drogie.. szczególnie jesli nie ma rozne wady wzroku to trzeba kupic 2 pary...

kwiatuszek23
Pierwszy Raz

Wysłany: 24 Październik 2005, 20:40   

Ja nosiłam swego czasu soczewki kolorowe Ciby Vision - Freshlook Colors, i one na prawdę działają :) nie jest to żadna sciema :) Ja mam w standardzie brązowe oczy , a dzięki soczewką moglam zmienić na niebieskie :) wiadomo , że nie był to jasny błękit,tylko bardziej granat , ale i tak było suuuper :) Mi się bardzo podobały :) No i najważniejsze , że były wygodne - jesli tak można powiedzieć o soczewkach tzn nie odczuwalam ich na oku.
W ogole soczewki to dobra sprawa, teraz nie wyobrażam sobie życia w okularach - ani nurkowac nie moglam, na nartach tez zawsze mialam problemy z tymi okularami. A teraz robie wszystko w soczewkach :)

Gość

Wysłany: 26 Październik 2005, 13:23   

Działają działają, to nawet fajna opcja z tymi kolorowymi soczewkami, ja ogolnie nie mam wady wzroku, ale kolorowe soczewki nosiłam - zerówki oczywiście :) i mi się bardzo podobało. Nosiłam je na imprezy, albo jakieś wyjścia, czasem na codzień zeby coś w sobie zmienić, a kolor oczu to już niebyle jaka zmiana :) Też miałam Freshlook Colorblens - z tego co sie orientuje w kolorowych soczewkach to te są dosyć popularne, już paru moich znajomych też przypadkiem je nosiło :) W tych soczewkach akurat zmiana jest bardzo delikatna i naturalna, ja zmienialam z szarych oczek na brązowe i były śliczne , takie bursztynowe.

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 26 Październik 2005, 14:22   

A powiedzcie mi ile taka przyjemność kosztuje? I czy można je kupić (0) bez badań okulistycznych, tak po prostu dla zmiany?

Kate 

Wysłany: 26 Październik 2005, 16:10   

http://www.soczewki.com3.pl/soczewki.php

w sumie nie zastanawialam sie nad tym..
Ja zanim zaczelam nosic soczewki musialam sie nauczyc je zakladac... wlasnie u okulisty.. no ale niech sie wypowie ktos kto moze kupil bez konsultacji lekarskiej..

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 26 Październik 2005, 16:19   

Kurcze, tak sobie patrze i nie wiem- czy jeżeli mam ciemne oczy (brąz) to sa jakieś soczewki, które pozwolą mi na diametralną zmianę koloru? Na taki fajny nienaturalny zielony albo błękit?

Kate 

Wysłany: 26 Październik 2005, 16:50   

Nooo sa takie ktore podkreslaja kolor oczu i sa takie co calkowicie zmieniaja kolor:)

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 26 Październik 2005, 20:56   

No właśnie. Podkreślenia nie potrzebuję, bo mam ciemne brązowe oczka (kolorek mi się podoba), ale przydałaby się jakaś zmiana ;)
A z tych co tam były te co całkowicie zmieniają kolor są tylko do jasnych tęczówek..Więc moze jakies inne? Czy są takie do ciemnych oczu?

Kate 

Wysłany: 26 Październik 2005, 21:00   

http://www.focus-mag.pl/clanek.php?id=5

Prosz... :)

Odpowiedz do tematu