Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
La roche -posay
Autor Wiadomość
Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2 Maj 2005, 10:22   La roche -posay

testuję właśnie kosmetyki tej firmy i chyba lepiej jak wszystko będzie w jednym miejscu :)
próbki są w tubce po 5 ml(mi starczyło na ok 6 użyć)
dziś skończył mi się krem

TOLERIANE seria dla skóry szczególnie wrażliwej
miałam z tej serii -kojący krem ochronny

"nawilża i chroni skórę,łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia;jego lekka konsystencja i świeża konsystencja natychmiast łagodzi uczucie pieczenia,szybko się wchłania bez koniecznosci wycierania;skóra odzyskuje na długo uczucie komfortu"

moja opinia:wszystko to co oferują tym kremem to prawda :) na początku myślałam że to jakiś bubel bo konsystencję ma bardzo rzadką ,prawie jak woda,bardzo szybko się wchłania,ale juz po 3 zastosowaniach skóra jest nawilżona
zawsze jak rano wstawałam miałam uczucie ściągnięcia skóry,teraz nie-skóra jest jeszcze rano nawilżona
skóra jest gładka
nie bardzo lubię kremy które bardzo szybko się wchłaniają ale ten jest inny bo efekt jest widoczny nawilżenia po kilku dniach a nie po nałożeniu
także ten kremik ma +
myślę że będzie dobry tez dla mieszanej czy tłustej skóry bo wogóle nie natłuszcza,krem poprostu znika w skórze po nałożeniu :wink:

Ostatnio zmieniony przez Emilcia 2 Maj 2005, 12:46, w całości zmieniany 2 razy  

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 2 Maj 2005, 11:44   Święto Flagi

Jest jeszcze wersja tego kremu Toleraine Riche który ma więcej składników odżywczych i dlatego bardziej nadaje się do mordki suchej niż mieszanej czy tłustej :)

Margarette
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 2 Maj 2005, 14:23   

firma bardzo dobra - tylko ta cena.Mialam kilka próbek płynu do demakijażu oczu i są naprawde fajne a delikatniejsze niż woda-ktora czasem szczeypie .

PER ASPERA AD ASTRA

Emilcia 
Główny Moderator

Wysłany: 21 Maj 2005, 18:11   

wypróbowałam "łagodny żel oczyszczający bez mydła" EFECLAR

muszę przyznać że jest nawet dobry :) -dobrze oczyszcza i wygładza skórę,troszkę sciągnął mi skóre,więc myślę że bardziej nada sie dla cery mieszanej niż dla cery suchej

w opisie jest że działa p/bakteryjnie i p/zapalnie,zmniejsza łojotok i ułatwia eliminację łoju,równocześnie nie powodując podrażnień skóry

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 23 Maj 2005, 09:26   

Też dostałam te próbki, a razem z nimi była ulotka, wg. której można się dokładnie zorientować z próbką jakiego kosmetyku (także do jakiej cery jest przeznaczony) mamy do czynienia.
Cała seria Effaclar przeznaczona jest do cery tłustej i trądzikowej. Ja jednak jako posiadaczka cery tłustej wcale nie byłam zadowolona z żadnego kosmetyku z tej serii. Jak dla mnie za bardzo wysuszają, a krem matujący, który występuje w serii w ogóle nie dał mi efektu nawilżenia.
Z żeli do mycia twarzy dostałam też tubeczkę Toleriane - i tutaj jestem zadowolona (a seria przeznaczona jest do cery szczególnie wrażliwej).
Może nagle stałam się szczególnie wrażliwa? :wink:

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 23 Maj 2005, 15:06   

sknerku-
ostatnio oglądałam jakiś program o skórze i dermatolog wypowiadał się, że największym problemem w polsce jest to, że większość pań ma cere bardzo wrażliwą i nawet o tym nie wie

Emilcia 
Główny Moderator

Wysłany: 27 Maj 2005, 19:45   

wypróbowałam krem dla cery odwodnionej-Hydraphase i musze powiedzieć że naprawdę dobrze nawilża :)

żel pod oczy z tej serii-super-super chłodzi :)

Nathalie
Pierwszy Raz

Wysłany: 21 Czerwiec 2005, 15:00   

ja stosowałam i nadal stosuje effaclar, łagodny żel oczyszczający do cery tłustej i trądzikowej i według mnie jest swietny. ślicznie pachnie, odświeża skóre, nio moja skóra nie błyszczy się tak strasznie jak po użyciu innych żeli do twarzy :) Jedynym minusem jest jego mała wydajność: jedno opakowanie starcza na 3, góra 4 tygodnie.

nikuś
Pierwszy Raz

Wysłany: 10 Lipiec 2005, 12:03   

żelo- krem pod oczy- miodzio :)
b. fajny też krem Rosalic dla budzi takiej ==> :oops:

blondwamp
Pierwszy Raz

Wysłany: 3 Sierpień 2005, 18:23   

Ja mialam podklad korygujacy Unifiance do cery mieszanej i tlustej i bylam zadowolona :) kolor nr 13 i 15

Tak jak czymś naturalnym jest wierzyć w wiele rzeczy bez dowodów,
tak naturalnym jest wątpić w wiele innych wbrew dowodom.
Best regards
Anka

Odpowiedz do tematu