Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2966 Skąd: Bywater
Wysłany: 18 Luty 2006, 12:19 Oliwka dla bobasa i nie tylko
Ja nienawidze kremowac ciala lotionami i roznymi kremami, a poza tym nigdy nie mam na to czasu. Co innego twarz
Ale co do ciala juz od paru lat uzywam oliwki dla bobasow na mokre cialo. Tak ciach ciach pod prysznicem, nastepnie wycieram sie recznikiem i jestem gotowa. Uwazam, ze to bardzo dobra metoda i nie doroga, bo uzywam wcale nie najdrozszych oliwek
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Ja używam mleczka dla niemowląt Nivea Baby(hypoalergiczne)
zmieniając na sekundkę temat...Ostatnio spotkałam się z opinią, że napis hypoalergiczne na kosmetykach jest tylko chwytem reklamowym i wcale nie oznacza, ze dany kosmetyk nie uczula Była to opinia pani dermatolog. CoWy na ten temat sądzicie?
Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 30 Maj 2005 Posty: 2264 Skąd: Radom
Wysłany: 18 Luty 2006, 15:00
Możecie mi wierzyć że działa, jestem okropną alergiczką i balsamy, czy różne takie cuda "dla dorosłych" uczulają mnie okropnie, mam odrazu ogniste plamy na skórze. dopiero to mleczko mnie nie uczula,przynajmniej takie jest moje zdanie ale pani dermatolog może mieć inne
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,nigdy niewiesz na co trafisz;)
aha, hypoalergiczne i bezzapachowe to ściema - też info od dermatologa
po pierwsze hypoalergiczne o znaczy że nie posiada substancji, które najczęściej uczulają, ale skoro każdego uczula coś innego, to krem by musiał mieć samą wodę na składzie żeby nie uczulać -kwestia teraz trafienia na taki zestaw, który akturat danej osobie odpowiada
po drugie bezzapachowe= bez dodatkowych perfum, ale z "maskowaczami" zapachu - mój dermatolog mówił, że bardzo by się wszyscy zdziwili jakby krem jechał np potem, a bez maskowaczy wszystkie miałyby nieprzyjemny zapach... taka jest po prostu chemia...
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
tez podbieram oliwke mojej małej i moja skóra jest swietnie nawilzona
_________________ Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum