Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 1711 Skąd: warszawa
Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 21:22
jak byłam ostatnio w egipcie smarowałam się 35. Jednego dnia posmarowałam nogi (które już wcześniej były muśnięte polskim słońcem) 12 i dostalam lekkich poparzeń.
Co do miejsc porcelanowo białych (u mnie szczególnie dekolt) - to poparzyłam mimo 35 tuż przy kostiumie (był mokry od kąpieli).
Tak wiec moze rzeczywiscie przygotuj najpierw ciało na solarium, ale odradzałabym używania słabych filtrów.
No mnie słońce zbytnio nie łapie i głównie boję się, że się poparzę i będę musiała stosować panthenol. A tak dużo, bo te głupie kosmetyki mają pojemność raptem 100ml. A z jakich firm używałyście? Jadę na dwa tygodnie.
A wspomniałam, że mam rozszerzone naczynka? NIe no najważniejsze, żeby się nie poparzyć a opalić.
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5201 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 21:34
Wiecie co, ja się nie oparzałam, bo na słońce wychodziłam NAJWCZEŚNIEJ o 15.
Raz jak leżałam od 12 do 15 tylko to dostałam udaru i poparzone miałam nawet powieki. Więc naprawdę rada "unikaj słońca od 11 do 14" jest zbawienna!!
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
No dobrze, ale od 12 do 15 będę leżeć pewnie na leżaku w cieniu parasola. I też mogę się poparzyć w tych godzinach. Nie będę w hotelu siedzieć, chyba, że będzie za ciepło.
A z jakich firm miałyście te kosmetyki.
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6390 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 21:40
a my właśnie leżeliśmy od 10 do 14,nie ma reguły widać
ale można też inne rzeczy porobić nie tylko smażyć się na plaży,mi trochę zabrakło czasu na plażowanie ale za to zobaczyłam dużo pięknych rzeczy
pyza no opalanie też, ale najmniej. Ogólnie planuję wycieczki do Kairu, Luksoru i Hurghady (bo jadę do Makadi). Do tego wypad na pustynię. Mam hotel koło rafy więc planuję ponurkować tam z zorganizowanym nurkowaniem oraz sama biorę maskę, rurkę i płetwy. Do tego planuję większość czasu spędzać w basenie więc zależy mi na dobrej ochronie. A wiem, że jak leżę nad basenem to po dwóch godzinach bez filtra jestem czerwona jak prosiaczek.
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 1711 Skąd: warszawa
Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 22:15
no proszę, Makadi Bay
ale Ci zazdroszcze, ja niestety byłam tydzien tylko, a w dniu nurkowania głebinowego dostałam zemsty faraon, wiec zdecydowałam się tylko posnorkować, a potem omal im nie zeszłam tam na statku. Ale! Wiem na pewno, że kiedyś to sobie odbije
W kazdym razie na wycieczki sie trzeba wysmarować, bo słońce praży znacznie bardziej niż nad samym morzem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum