Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
pasta cukrowa do depilacji
Autor Wiadomość
milusza 
Moderator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 1 Czerwiec 2006, 13:08   pasta cukrowa do depilacji

pozwolę sobie zacytować
Cytat:
Zrobilam pastę cukrową wg przepisu z innego postu na forum.
Ale moze od poczatku.
Sok z 1/2 cytryny, szklanka cukru, 2 łyzki wody.Wg moich spostrzezeń wody nie moze byc za duzo.Gotowalam na małym ogniu ok.30 minut.Myslałam,że ma zgestnieć,ale wcale masa nie gęstniala.Przelalam do słoików i wstawilam do zimnej wody.Jak wystygły, to masa była twarda jak kamień.I co zrobiłam.Wyrzuciłam słoik do smieci.Zrobilam mase jeszcze raz.Tym razem trzymałam wszystko ok.15 minut na małym ogniu,aż zrobił sie bursztynowy kolor.To nie była gęsta masa jak budyń, ale bardziej płynna.Zaraz jak zmieniło kolor na bursztyn zdjęłam z ognia.Znów przelalam do słoika.I znów do zimnej wody.Jak przestygła dosyc mocno,oderwałam (z trudem ) kawalek karmelu (łyzka sie wygięła,hehehe) i zaczęłam ugiatać,wyciągać,itp.,az powstała plastyczna masa,koloru miodowego (ok.10 minut). Nie uzyłam zadnych pasków tzn. nie stosowałam metody jak w przypadku gorącego wosku.Tylko nakładałam tą plastyczna masę na miejsce i rozprowadzałam do góry (czyli pod włos).depilowałam na zimno.
Odczekałam chwilę aż troche stężeje i złapie włosy.Po czym energicznie zsnęłam masę w dół.Czyli wyrwałam włosy w kierunku w jakim rosną.Trochę długo (ze 3 godziny) zajęło mi wydepilowanie 2 łydek.Myślę jednak, że to kwestia wprawy.Na lwej łydce prawie nic nie bolało, na prawej trochę bardziej (nie wiem jak to możliwe,hahaaha).Spróbowałam strefe bikini,bolalo,ale da się przeżyc.
Moje wnioski:
- nie wazne ile sie gotowało (za 1 razem 30 minut, za drugim 15 minut)- w obu przypadkach masa po zastygnięciu była twarda jak kamień.(ten słoik, kktóry wyrzuciłam do śmieci, wygrzebałam z nich i uzyłam jak tą pastę z drugiej próby i efekt był taki sam).Po wstawieniu do gorącej kapieli masa się rozmiękczyła, na tyle żebym mogła wydłubać jej troche i ugnieść w plastyczna masę.
-zaczerwienienie było, jak sie kapałam i myłam nogi myjką to bolało, czyli włoski zostały usuniete z cebulkami.
- jedną kulkę masy wielkoąści dużego orzecha włoskiego wydepilowalam obie łydki praktycznie.
- mam nadzieję, że wyrywanie włosów zgodnie z kierunkiem ich rośnięcia wyeliminuje problemy z krostkami i wrastaniem wlosów (po depilatorze elektrycznym miałam z tym problemy).
Dziewczyny polecam gorąco tą metodę.eraz czekam na efekty.Sama jestem ciekawa, kiedy włosy zaczną odrastać.

próbowałyście kiedys takiej depilacji?? kurcze moze sama się skuszę. Zachęcił Was powyższy cytat?

Nofret 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 1 Czerwiec 2006, 13:14   

Ja w sumie bym spróbowała ale przeraża mnie czas tego zabiegu 3 godz :roll: Wątpie zebym tyle czasu wyskrobała tylko dla siebie. :?

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 1 Czerwiec 2006, 13:15   

hmmmmmmmmm
szczerze :?:
Ja to chyba nigdy się nie złapię na takie domowe metody, wole iść i kupić coś co wiem że zadziala i nie ubrudzi mi calej lazienki czy kuchni....
Peeling z kawy byl fajny, ale prysznic byl potem czarny...wolę peeling ze słoiczka o zapachu gin-seng ktory potem nie zostawia ani troche sladu. Co do depilacji- swojego czasu kupowalam sobie sloik wosku i dzialal. Nie lubie przyzadzać mikstur....ale jesli ty to lubisz to sprobuj, jestem ciekawa efektu :)

Ostatnio zmieniony przez Kikker 1 Czerwiec 2006, 13:17, w całości zmieniany 1 raz  

Gość

Wysłany: 1 Czerwiec 2006, 13:16   

Nofret napisał/a:
Ja w sumie bym spróbowała ale przeraża mnie czas tego zabiegu 3 godz :roll: Wątpie zebym tyle czasu wyskrobała tylko dla siebie. :?

No dokładnie ja to samo :? Ale kto wie moze kiedys bedzie taka mozliwosc;wtedy na pewno spróbuje :)

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 1 Czerwiec 2006, 13:17   

Ten Gość to byłam ja :? Zapomniałam sie zalogowac :roll:
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

milusza 
Moderator

Wysłany: 1 Czerwiec 2006, 13:41   

efekt rewelacja-poparzone palce (ale to moja własna głupota i brak wyobraźni) oraz konsystencja lizaka :? a miało być tak pięknie

opuncja 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 1 Czerwiec 2006, 22:34   

toto wydaje się byc pociągające ;) już kiedys gdzieś mnóstwo czytalam na ten temat depilacji cukrowej. i znalazlam gdzieś na forum jakimś też wypoeiedzi kobitek, które spróbowały i udało się wszystko rewelacja. :) ale podkreślały, że potrzebna jest wprawa.

jakoś mnie kiedyś naszło nawet na to. ale jakos i szybko odstraszył fakt trwania zabiegu, możliwych efektów ubocznych itp. :lol:

jak któraś z Was spróbuje, niech tu napisze, czem prędzej!!! bardzo ciekawa jestem, czy to da się samemu tak i łatwo jakoś przyrządzić... :wink:

kingusia
Gaduła

Wysłany: 12 Czerwiec 2006, 22:05   

no coz zrobilam dla siebie i dla mamy
2 szklanki cukru, sok z 2 cytryn, lyzeczka wody i lyzeczka miodu
robilo sie z 2,5 godziny masakra, efekt w miare dobry, lepszy u mnie (blondynka) u mamy tak srednio(brunetka)

em 
Oficjalny "Psycho Somek"
na słodko-kwaśno

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 14 Sierpień 2007, 19:54   

właśnie mam ochotę tego spróbować, ale będę depilowała 'prawidłowo' czyli pod włos ;-)

zobaczymy co mi z tego wyjdzie :-)
Forever more

Odpowiedz do tematu