Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 28 Gru 2005 Posty: 929 Skąd: z miasta Złego ;]
Wysłany: 15 Maj 2006, 10:14
no ja miałam tak samo całą ręke miałam,bo rozdrapałam jedną i mi się rozniosło. i własnie azotem mi wypalili i jak dotąd na szczęście nie ma.
a wracając do stóp to chyba nie ma różnicy czy tarka czy nożyk. ja mam tarkę stosuję i jest super tyle że nożymiem chyba gdybym umiała szło by mi szybciej. choć nie wiem może się mylę,no ale i to i to sciera [smilie=ysz.gif]
_________________ Dobrze, że spotkałem tylu ich
Wyjątkowych, zwykłych - tak jak ja
I opowiedzieli mi
Że bez marzeń, pragnień tych
Życie wtedy traci sens...
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6585 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 15 Maj 2006, 10:57
nie,nie!
tarka ściera a nożyk obcina,to podobny mechanizm jak wycinanie skórek u rąk a odsuwanie skórek,wycinane skórki narastają i jest się skazanym na sciągłe je obcinanie
chociaż nożyk daje lepsze efekty,głębiej dociera do zrogowaciałej skóry,jednak jest uzależniający
Wiek: 21 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 2347 Skąd: Białystok
Wysłany: 15 Maj 2006, 11:18
oo co do kurzajek to mialam 3 i jedną mi wypalali jednak nic to nie dalo mimo smarowania później specjalnymi maściami...
i moja mama opowiedziala mi o starym sposobie jaki stosowalo sie kiedys na wsi...
jak byłyśmy u babci to mama zawiązała mi kurzajkę bawełnianą nitką na 2 supełki (a jedna nie dała się zawiązać bo za mała była to tak mniej więcej obwiązało się naokoło niej na 2 supełki) no i zaniosła te 3 nitki pod duży kamień pod drzewem gdzie jest wilgoć...i wraz z rozkładem nitki zniknęły moje kurzajki trwało to może tydzień góra 2 mimo, że to jakiś stary domowy sposób to usunął moje kurzajki które miałam ponad rok może i więcej i to była jedyna metoda która zadziałała
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6585 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 15 Maj 2006, 11:22
zapomniałam o mojej metodzie,nieco drastyczna,ale pomogła,starcie i pocieranie octem,troszkę szczypało,ale pomogło,było to jakieś 7 lat temu i nie ma nawrotów
Wysłany: 15 Maj 2006, 11:54
Landrynko to chyba jakaś metoda magiczna .
Na kurzajki i brodawki stosuje się jaskółcze ziele. To taka roslina kwitnąca na żółto. Trzeba złamać jej łodyżkę i posmarować chore miejsce żółtym sokiem. Podobno pomaga .
Wiek: 21 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 2347 Skąd: Białystok
Wysłany: 15 Maj 2006, 22:08
tak jaskółcze ziele też stosowałam ale niestety mi akurat nie pomogło dlatego musiałam uciec się do szamańskich metod
a tej z octem bałam się bo piekłoby więc zostało to co mi jedynie najbardziej pomogło, niby takie prymitywne a ja mogę chwalić się pięknymi łapkami
dziewczyny chyba mam kurzajki nie tak dawno miałam maleńka między palcami i zaleczyłam ją szybciorem, a teraz znowu coś urosło na dłoni <wewnętrzna powierzchnia dłoni> aaaaaaaaaa jesteś przerażona, ze rozniesie mi sie to na całe ręce-smaruje jakimś lakierkiem, ktory wysusza! co zrobić zeby tego nie rozniesć? te kurzajeczki sa malutkie (nawet nie wiem czy to kurzajki...może odciski) co poczać, zeby to nie urosło? jeśli zareagowałam szybko to ta kurzajka nadal rośnie??
Wysłany: 16 Maj 2006, 14:57
Miluszka może to tylko brodawka albo coś w tym stylu, wiec najlepiej zahacz o dermatologa .
A narazie idz na łąkę znajdz roślinkę kwitnącą na żółto z zółtym sokiem w środku i posmaruj to coś.
uwaga bo jaskółcze ziele(ta roślina) brudzi.
Wysłany: 16 Maj 2006, 15:17
tak już kwitnie.
Zastosowanie: Używany powszechnie jako lek usuwający kurzajki (brodawki) na skórze.Wystarczy kilka razy posmarować kurzajkę sokiem mlecznym z glistnika. Działanie to wiąże się z obecnością w soku chelidoniny. Zioło to w dużych ilościach lub zbyt długo stosowane jest bardzo toksyczne.
info:wikipedia
Landrynka pisała, że na nia nie podziałało,ale zawsze możesz spróbowac .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum