Kupilam sobie saszetke peelingu St. Ives, dzieki Waszym poradom i jest po prostu super:) chociaz 1 wrazenie bylo... Ała! To jest dopiero peeling, ktory sie czuje Polecam wszystkim!
Mam tu artykuł o peelingach medycznych różnego rodzaju:
PEELlNGI POWIERZCHOWNE
To nowy typ peelingu na bazie kwasu glikolowego z dodatkiem wybielającego kwasu kojowego
i wyciągu z mącznicy lekarskiej Wzbogacony witaminami A, C, F.
łagodny nawet przy dużym stężeniu kwasu glikolowego (70%). Bezbolesny.
Skóra po zabiegu złuszcza się w sposób niewidoczny.
Peeling likwiduje płytkie przebarwienia, zmiany potrądzikowe i blizny.
Regeneruje skórę, odmładza.
Elekt widać po serii 4 - 6 zabiegów
przeprowadzonych w odstępie 7 - 10 dni.
PEELINGI ŚREDNIO GŁĘBOKIE
Yellow Peel - pojędrnianie skóry
Peeling oparty na kwasach :
retinolowym, azelainowym, kojowym, fitowym,
askorbylu palmitynowym - stabilizowana witamina C,
bisabololu - wyciąg z rumianku
Stosuje się go także na okolice oczu, uszu i szyję.
W trakcie zabiegu skóra szczypie.
Naskórek złuszcza się w sposób widoczny
pomiędzy 5 a 7 dniem od zabiegu.
Yellow Peel pobudza skórę do produkcji kolagenu, dzięki czemu
skóra staję się jędrniejsza, a zmarszczki płytsze.
Zmniejsza też blizny i przebarwienia.
Można go wykonać 2 - 4 razy w roku
w odstępie 30 - 60 dni.
PEELlNGI GŁĘBOKIE
Blue Peel - usuwanie blizn, zmarszczek
Peeling oparty na złuszczaniu kwasem TCA (trójchlorooctowym)
z dodatkiem niebieskiego barwnika,
który ułatwia lekarzowi ocenę jak głęboko zadziałał kwas.
Stosuje się miejscowe znieczulenie.
Po zabiegu skóra piecze przez kilka minut.
Potem przez 7 - 10 I intensywnie się złuszcza.
W tym czasie najlepiej pozostać w domu.
Blue Peel usuwa płytkie zmarszczki,
blizny i przebarwienia.
Ponadto poprawia wygląd cery tłustej,
łojotokowej, z rozszerzonymi porami.
Wystarczy jeden zabieg, żeby uzyskać zamierzony efekt
Czy któraś z Was miała kiedyś wykonany któryś z tych peelingów?
I czy przyniusł efkt? Ja chciałabym sobie zrobić powierzchowny, albo nawet średnio głeboki w przyszłości:) Pare lat walczyłam z trądzikiem i zostawił ślady, licze, że po takim pellingu cera będzie wyglądac lepiej...
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6585 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 8 Lipiec 2006, 12:07
peelingi chemiczne napewno działają mocno,później następuje płatowe złuszczanie naskórka,także najlepiej wykonywać je jesienią
istnieją inne metdody złuszczania naskórka jak dermabrazja,mikrodermabrazja czy złuszczanie kwasami owocowymi
ja osobiście nie miałam tego typu zabiegów,ale mogę coś powiedzieć bo wykonywałam niektóre takie zabiegi
dobry efekt przynosi kuracja "green-peel"jest to głęboko ziołowa kuracja złuszczająca,wywołuje mocne przekrwienie skóry i płatowe złuszczanie naskórka
peelingi ziołowe są zaliczane do peelingów naturalnych średnio głębokich i bezpiecznych!
inną odmianą peelingów ziołowego jest peeling azjatycki-szczególnie wskazany po zaleczonych trądziku,blizny,rozszerzone pory
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 465
Wysłany: 25 Lipiec 2006, 11:42
Aktualnie uzywam myjacego peelingu Manhattan antibakteriell [do twarzy] (tuba ok 19zl, w promocji 13,9) drobnoziarnisty, delikatny i skuteczny, dobrze mi sluzy, moim zdaniem lepszy od Garniera.
Do ciała mam jakiś cukrowy peeling,a do twarzy używam mleczka i płatki CleanO'peel Cleanic'a - najbardziej mi odpowiada, bo wszystkie inne co próbowałam, to mnie uczulały :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum