Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
Peelingi - na twarz i ciało
Autor Wiadomość
Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 29 Styczeń 2005, 13:52   Peelingi - na twarz i ciało

Do tej pory napisałyśmy:

<majka74>
No właśnie, ja odnośnie peelingów. Zastosowałam dzisiaj na sobie peeling domowy, tzn. złożony z fusów z kawy, cukru i żelu pod prysznic. Mówię wam, rewelacja!!! Mężuś mi tym plecki wymasował i cała jestem gładziutka jak niemowlaczek . PóĽniej na całe ciałko balsamik i jak nowonarodzona . A może znacie jakies domowe peelingi na twarz? Piszcie kobietki, piszcie, napewno macie jakies sprawdzone sposoby.

<renika>
ja słyszałam własnie że taki masaż z fusów kawowych jest rewelacyjny także na cellulitis

<Mimiru>
na celulit? to dawaj przepis jak tyś to zrobiła, bo ja mam straszne z nim problemy a na drogie balsamy mnie po prostu nie stać

w jakich proporcjach mniej więcej to mieszałaś?

Na szczęście mój facet pija parzoną kawę (ja nie znoszę) to mu podbiore z kubieczka tych fusów - raczej się nie obrazi

<Mimiru>
ja ze swojej strony mogę podać peeling (chyba, ale noe jestem pewna czy to nie tylko maseczka odżywcza) do rąk

co najmniej 5 łyżek płatków owsianych + jogurt naturalny - wymieszać, nałożyć na łapki, pomasować przez 5 minut i zmyć. I już

<renika>
Przepis od koleżanki

Parzycie 3, 4 łyżki kawy we wrzątku, tak aby powstała papka, studzicie, i najlepiej pod prysznicem smarujecie tym ciało.....wcieracie 3 minutki - tak jak peeling. Ja smaruje nogi, brzuch i ramiona.....
Potem spłukujecie....
Na koniec wcieracie w uda balsam antycellulitisowy, który po takim peelingu wchłania się błyskawicznie....

mysz
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 3 Luty 2005, 18:10   

a ja polecam taki kupny peeling- ale mysle, ze nie drogi, bo kosztowal mnie 10 zl, a jest wydajny :) mam go z avonu i jestem baaaardzo zadowolona! jest dosyc 'ostry' w znaczeniu, ze dosyc dobrze sciera- czasem mam wrazenie, ze skore nim sobie zetre ;) jest on chyba z dodatkiem miety czy czyms takim, bo po uzyciu skora jest- jak dla mnie :)pachnaca mieta i naprawde odswiezona :)

Olivka80
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 11 Luty 2005, 19:18   

No właśnie ja słyszałam,ze z avonu najlepsze są pilingi SPA. Wogóle seria SPA jest bardzo dobra jakościowo w odróżnieniu od innych serii w Avonie.

majka74
Moderator

Wysłany: 14 Luty 2005, 22:34   

Olivko owszem ale tu jakość idzie w parze w z ceną. A seria SPA do tanich nie należy, niestety choć kosmetyki są faktycznie rewelacyjne (sama mam teraz maseczkę z biała herbatą z tej serii)

Dotykaj mnie...
Dotykaj delikatnie, bezszelestnie ciepłem palców
Dotykaj aksamitnie, rzęs pokłonem nie przestawaj
Dotykaj całowaniem i oddechem tak jak lubisz
Dotykaj smugą włosów niby muślin bólowi zadaj ból.

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 15 Luty 2005, 09:13   

Z tymi cenami to różnie bywa...
Ogólnie zakupy moje i moich klientek <tak jestem konsultanka ;) > bazuja na promocjach ;)
A serie SPA poznalam w naprawde swietny sposob - avon zrobil program lojalnosciowy. Kupowalo sie jakies kremy z bodajze 3 katalogow i jako nagrode przesylali zel pod prysznic i balsam z algami :)
Obecnie ze SPA uzywam olejku do ciala z oliwa z oliwek w sprayu i tez go sobie chwale :) Pojawila sie nowosc - olejek do wlosow, ale jakos do mojego malego rozumku malo przemawia - polewac wlosy olejem?? ;) A dodam, ze mam wlosy przetluszczajace sie, ale wysuszone na koncach.
A jesli chodzi o peelingi wyprobujcie peeling do twarzy z brazowym cukrem. W katalogu 04 kosztuje 16,9 <zmienil opakowanie ;) > Jak dla mnie naprawde rewelacja - dziala swietnie, a do tego ten slodziutki zapach :roll: :)

Emilcia 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 9 Marzec 2005, 14:36   

Witam wszystkich serdecznie jestem tu I raz :oops:
Jestem kosmetyczką ,przyszłą farmaceutką,może moja obecnośc na tym forum się przyda :wink: <korzystam jeszcze z 3 innych forum :D >

ja polecam do domowego peelingu na bazie kawy dodać cynamonu(działa także antycelulitowo,rozgrzewa skórę a poza tym ślicznie pachnie :) )

Mimiru 
Za późno na leczenie

Wysłany: 9 Marzec 2005, 17:30   

Właśnie, właśnie... słyszałam o tym cynamonie, ale podobno trzeba uważać, bo można się nieźle podrażnić jak się za długo trzyma...

Witamy Emilcia, miło nam że dołączyłaś :)

Margarette
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 11 Marzec 2005, 11:42   

a ja w jakimś kobiecym brukowcu czytałam o peelingach z dodatkiem kryształków soli morskiej.Ciekawe czy mając prawdziwą sól morską można masować nią ciało.Podobno zawiera wiele dobroczynnych mikroelementów...kto coś wie na ten temat??

Nixie
Kataryna

Wysłany: 12 Marzec 2005, 17:03   

Na dłonie nakładam zawsze peeling domowej roboty, mianowicie trochę kremu Nivea a do tego cukier. nakładam na łapki na 15 minut, a potem dłonie jak jedwab:) jeśli chodzi o pyszczek to polecam peeling truskawkowy Eris"20". Pięęęknie pachnie, buźka potem gładka jak pupka niemowlęcia. Fajny kosmetyk:)

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 13 Marzec 2005, 08:48   

Po peelingu truskawkowym Eris moja buźka pokryła się ślicznymi, czerwono-różowymi krostkami :( Jestem na niego uczulona, a szkoda, bo bardzo przyjemny w użyciu ;) < I ładnie pachniał, ładnie pachniał - maniak!!! [smilie=ogien.gif] ;) >
Jakiś peeling z solą morską był w cosmo-ten przepis to w ogóle apetyczny był :D Gorzka czekolada, miód, olej z pestek winogron i właśnie ta sól. Proporcji niestety nie pamiętam, ale jak tylko znajdę ten numer, napiszę ;)

Odpowiedz do tematu