Wysłany: 29 Styczeń 2005, 13:52 Peelingi - na twarz i ciało
Do tej pory napisałyśmy:
<majka74>
No właśnie, ja odnośnie peelingów. Zastosowałam dzisiaj na sobie peeling domowy, tzn. złożony z fusów z kawy, cukru i żelu pod prysznic. Mówię wam, rewelacja!!! Mężuś mi tym plecki wymasował i cała jestem gładziutka jak niemowlaczek . PóĽniej na całe ciałko balsamik i jak nowonarodzona . A może znacie jakies domowe peelingi na twarz? Piszcie kobietki, piszcie, napewno macie jakies sprawdzone sposoby.
<renika>
ja słyszałam własnie że taki masaż z fusów kawowych jest rewelacyjny także na cellulitis
<Mimiru>
na celulit? to dawaj przepis jak tyś to zrobiła, bo ja mam straszne z nim problemy a na drogie balsamy mnie po prostu nie stać
w jakich proporcjach mniej więcej to mieszałaś?
Na szczęście mój facet pija parzoną kawę (ja nie znoszę) to mu podbiore z kubieczka tych fusów - raczej się nie obrazi
<Mimiru>
ja ze swojej strony mogę podać peeling (chyba, ale noe jestem pewna czy to nie tylko maseczka odżywcza) do rąk
co najmniej 5 łyżek płatków owsianych + jogurt naturalny - wymieszać, nałożyć na łapki, pomasować przez 5 minut i zmyć. I już
<renika>
Przepis od koleżanki
Parzycie 3, 4 łyżki kawy we wrzątku, tak aby powstała papka, studzicie, i najlepiej pod prysznicem smarujecie tym ciało.....wcieracie 3 minutki - tak jak peeling. Ja smaruje nogi, brzuch i ramiona.....
Potem spłukujecie....
Na koniec wcieracie w uda balsam antycellulitisowy, który po takim peelingu wchłania się błyskawicznie....
a ja polecam taki kupny peeling- ale mysle, ze nie drogi, bo kosztowal mnie 10 zl, a jest wydajny mam go z avonu i jestem baaaardzo zadowolona! jest dosyc 'ostry' w znaczeniu, ze dosyc dobrze sciera- czasem mam wrazenie, ze skore nim sobie zetre jest on chyba z dodatkiem miety czy czyms takim, bo po uzyciu skora jest- jak dla mnie :)pachnaca mieta i naprawde odswiezona
Olivko owszem ale tu jakość idzie w parze w z ceną. A seria SPA do tanich nie należy, niestety choć kosmetyki są faktycznie rewelacyjne (sama mam teraz maseczkę z biała herbatą z tej serii)
Dotykaj całowaniem i oddechem tak jak lubisz
Dotykaj smugą włosów niby muślin bólowi zadaj ból.
Z tymi cenami to różnie bywa...
Ogólnie zakupy moje i moich klientek <tak jestem konsultanka > bazuja na promocjach
A serie SPA poznalam w naprawde swietny sposob - avon zrobil program lojalnosciowy. Kupowalo sie jakies kremy z bodajze 3 katalogow i jako nagrode przesylali zel pod prysznic i balsam z algami
Obecnie ze SPA uzywam olejku do ciala z oliwa z oliwek w sprayu i tez go sobie chwale Pojawila sie nowosc - olejek do wlosow, ale jakos do mojego malego rozumku malo przemawia - polewac wlosy olejem?? A dodam, ze mam wlosy przetluszczajace sie, ale wysuszone na koncach.
A jesli chodzi o peelingi wyprobujcie peeling do twarzy z brazowym cukrem. W katalogu 04 kosztuje 16,9 <zmienil opakowanie > Jak dla mnie naprawde rewelacja - dziala swietnie, a do tego ten slodziutki zapach
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6585 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 9 Marzec 2005, 14:36
Witam wszystkich serdecznie jestem tu I raz
Jestem kosmetyczką ,przyszłą farmaceutką,może moja obecnośc na tym forum się przyda <korzystam jeszcze z 3 innych forum >
ja polecam do domowego peelingu na bazie kawy dodać cynamonu(działa także antycelulitowo,rozgrzewa skórę a poza tym ślicznie pachnie )
a ja w jakimś kobiecym brukowcu czytałam o peelingach z dodatkiem kryształków soli morskiej.Ciekawe czy mając prawdziwą sól morską można masować nią ciało.Podobno zawiera wiele dobroczynnych mikroelementów...kto coś wie na ten temat??
Wysłany: 12 Marzec 2005, 17:03
Na dłonie nakładam zawsze peeling domowej roboty, mianowicie trochę kremu Nivea a do tego cukier. nakładam na łapki na 15 minut, a potem dłonie jak jedwab:) jeśli chodzi o pyszczek to polecam peeling truskawkowy Eris"20". Pięęęknie pachnie, buźka potem gładka jak pupka niemowlęcia. Fajny kosmetyk:)
_________________ Останусь теплом на губах,
Останусь пламенем в глазах,
Я для тебя останусь - светом
Po peelingu truskawkowym Eris moja buźka pokryła się ślicznymi, czerwono-różowymi krostkami Jestem na niego uczulona, a szkoda, bo bardzo przyjemny w użyciu < I ładnie pachniał, ładnie pachniał - maniak!!! [smilie=ogien.gif] >
Jakiś peeling z solą morską był w cosmo-ten przepis to w ogóle apetyczny był Gorzka czekolada, miód, olej z pestek winogron i właśnie ta sól. Proporcji niestety nie pamiętam, ale jak tylko znajdę ten numer, napiszę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum