uparłam się i od jakiegoś miesiąca (z przerwą) robię 4 serie po 30-40 brzuszków.
mam pytanko- czy np robienie jednej serii rano, a drugiej wieczorem ma jakiś sens? czy najlepiej minutka- dwie odpoczynku i następna seria?
_________________ Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...
Wiek: 21 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 2347 Skąd: Białystok
Wysłany: 19 Lipiec 2007, 23:40
ja osobiście uważam że lepsze efekty daje więcej serii ale pod rząd ... nie ma sensu męczyć się kilka razy dziennie chociaż mozna...a i tak dopiero po ktorejs serii mięsnie zaczynaja pracowac takze warto wytrwac
mi np baaardzo duzo daje 1 raz dziennie po 300-400 brzuszków i w każdej pozycji tak po ok 30 z różnym układem nóg, rąk, na boki, składane itp. ja nie robię przerw między pozycjami ale na początek polecam
no i najważniejszy jest oddech, bo bez niego to brzuszki sensu nie mają...
na górze wydech na dole wdech
nie polecam całych brzuszków tylko do połowy tak aby mięsniami brzucha oderwac ramiona jak to tłumaczę swoim babkom
no i wazne ze wzrok w sufit i broda wyzej a nie składac sie na klatkę piersiową iiii kręgosłup w częsci lędźwiowej wciskac powinno się w ziemię zeby cały przystawał
Jeśli będą tak robione to po krótkim czasie mozna sie cieszyc ładnymi mięsniami ...przynajmniej ja nie narzekam tylko mi sie ta okropna kratka robi
Powodzenia!!!
Wiek: 21 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 2347 Skąd: Białystok
Wysłany: 20 Lipiec 2007, 13:51
no tak robię tyle czasami 500 zależy jak leży ale to dlatego że ja ciągle ćwiczę..a w moim zawodzie tancerza i trenera aerobiku potrzebny jest bardzo mocny brzuch i ręce tak samo dlatego robie ok 80 pompek dodatkowo bo inaczej nie da się robić ani przerzutów w tył ani salt ani nic innego
ale jak na użytki domowe wystarczy ok 100-130 brzuszków dobrze wykonywanych
no i wierze w Was jeśli oczywiście będziecie wytrwałe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum