Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Ogłoszenie 
Witamy na forum! Zapraszamy do dyskusji :)

Poprzedni temat «» Następny temat
płaski brzuszek!!!
Autor Wiadomość
Marysia
Pierwszy Raz

Wysłany: 24 Czerwiec 2005, 18:41   płaski brzuszek!!!

ja mam taki problemik moze smieszny ale jednak dla mnie to problem.otoz jestem szczupla i zgrabna . Moge objadac sie tlustymi rzeczami, slodyczami i momi to nie tyje. Moim problemem od niedawna stal sie brzuszek bo nigdzie mi nie przybywa a kumuluje sie na brzuszku:) moze poradzcie mi jakie cwiczenia wykonywac i jakie jedzenie ograniczyc zeby sie go pozbyc

d(Rr)r 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 25 Czerwiec 2005, 15:39   

wiesz jezeli sie spala tluszczyk to z całego cialka, a ty piszesz ze jestes szczupla :) porob brzuszki to na bank sie spłaszczy :P

reenatka 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 25 Czerwiec 2005, 15:57   

moze zacznij biegac, bo skoro masz tluszczyk na brzuszku i zaczniesz od razu robic brzuszki to mozesz zaczac utwardzac ten tluszczyk i poprostu mozesz miec wieksze miesnie :roll:

"ZE SPRZĘTEM NIE JESTEŚ DLA NIKOGO WZOREM! JEŻELI WALCZYSZ - RÓB TO Z HONOREM"

spaghetti 
Moderator

Wysłany: 25 Czerwiec 2005, 16:19   

reenatka napisał/a:
moze zacznij biegac, bo skoro masz tluszczyk na brzuszku i zaczniesz od razu robic brzuszki to mozesz zaczac utwardzac ten tluszczyk i poprostu mozesz miec wieksze miesnie :roll:

:?: :?:
Nie rozumiem :roll:

Jeśli będziesz robić brzuszki wzmocnisz mięśnie, brzuszek będzie zgrabniej wyglądał, będzie bardziej płaski, a ilość tłuszczyku się zmniejszy :)

GIMNASTYKA

PŁASKI BRZUCH

Płaski brzuch, to nic trudnego dla kogoś kto o tym marzy.

Oczywiście same marzenia nie wystarczą. Praca, praca i tylko praca. Mało ruchu, dużo kalorii i “opona” za “oponą” układa się na biodrach.

Nie ma cudownych metod, im wcześniej zaczniesz walczyć o płaski brzuch, tym Twoje szanse będą większe.

Ranek, jedziesz do pracy, czekasz na przystanku autobusowym, stoisz w tramwaju, zacznij od razu.

Nawet nikt nie zauważy że ćwiczysz. Zresztą co to za ćwiczenie - napinaj same mięśnie brzucha. Autobus przyjedzie dopiero za dziesięć minut, jakbyś codziennie tyle trenował to... No właśnie - to by dopiero było.

Komu mało, ten może poćwiczyć w domu.

Ćwiczenia mięśni brzucha wcale nie są trudne. Któż nie robił w młodości skłonów z leżenia?

Połóż się tyłem na podłodze, ugnij nogi w kolanach, ręce połóż wzdłuż tułowia. Unieś głowę oraz barki w stronę kolan, zatrzymaj na cztery sekundy, wróć do leżenia. Zrób to kilkanaście razy, trzy serie.

--------------------------------------------------------------------------------

Jeżeli jest to zbyt trudne rozpocznij od mniej intensywnych ćwiczeń. Aby pomóc sobie w skłonie przesuwaj dłońmi po udach, aż dotkniesz kolan.

--------------------------------------------------------------------------------

Jeżeli jest to zbyt łatwe, załóż ręce za głową.

A jeżeli i to stanie się po jakimś czasie zbyt proste, spróbuj dotknąć łokciami kolan.

Aby urozmaicić ćwiczenia mięśni brzucha dodaj skrętoskłony.

I ćwicz, ćwicz, codziennie.

czarna róża 
Gaduła

Wysłany: 27 Czerwiec 2005, 18:02   

musze tez pocwiczyc bo cos mi sie sadlaczek zrobil :?

bijeczka 
Gaduła
a wcale nie prawda

Wysłany: 27 Czerwiec 2005, 21:40   

No ja myślę, za dobrze by tez wpłyneły skłony i skręty tłowia, no ale brzuszki to przede wszystkim, wiem ze latwo sie mowi, a trudniej robi, haha. bo ja sama sie nie ruszam z krzeszła. Pozdro .:)

"Zabił legionista smoka, w płaszcz z atłasu wytarł miecz, czarna zdobi go posoka smocza. Śmierć - rycerska rzeź."

czarna róża 
Gaduła

Wysłany: 12 Lipiec 2005, 12:38   

mialam cwiczyc i cos mi nie wyszlo :(

spaghetti 
Moderator

Wysłany: 12 Lipiec 2005, 13:39   

Ja zamierzam spróbować AEROBICZNEJ "SZÓSTKI" WEIDERA , o której pisze meg. tutaj :)
Mam nadzieję, że wytrwam :roll: A przynajmniej będę się starać.. Mam dość tej oponki w talii :evil:

bijeczka 
Gaduła
a wcale nie prawda

Wysłany: 12 Lipiec 2005, 13:46   

moze i ja sprobuje...tylko ze wieczorkiem kiedy jest chlodno, bo w taki upał to ja nawet nie daje rady siedziec na krzesle.:)Ale wyglada zachecajaco...

"Zabił legionista smoka, w płaszcz z atłasu wytarł miecz, czarna zdobi go posoka smocza. Śmierć - rycerska rzeź."

czarna róża 
Gaduła

Wysłany: 21 Lipiec 2005, 09:38   

czytalam w ele ,ze na plaski przuszek sa dobre cwiczenia oddechowe :
Wcagajac powietrze nosem , wez gleboki wdech,tak aby brzuch wypelnil sie powietrzem. Wytrzymaj z wypietym brzuchem okolo 5s .Nastepnie wypusc powietrze przez nos , najpierw rozluzniajac miesnie , a potem max wciagajac brzuch !!Rob serie w pieciu powtorzen piec razy dzienie !efekty po3 tyg !![/b]

Odpowiedz do tematu