ja mam taki problemik moze smieszny ale jednak dla mnie to problem.otoz jestem szczupla i zgrabna . Moge objadac sie tlustymi rzeczami, slodyczami i momi to nie tyje. Moim problemem od niedawna stal sie brzuszek bo nigdzie mi nie przybywa a kumuluje sie na brzuszku:) moze poradzcie mi jakie cwiczenia wykonywac i jakie jedzenie ograniczyc zeby sie go pozbyc
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 23 Kwi 2005 Posty: 1775 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25 Czerwiec 2005, 15:57
moze zacznij biegac, bo skoro masz tluszczyk na brzuszku i zaczniesz od razu robic brzuszki to mozesz zaczac utwardzac ten tluszczyk i poprostu mozesz miec wieksze miesnie
Wysłany: 25 Czerwiec 2005, 16:19
reenatka napisał/a:
moze zacznij biegac, bo skoro masz tluszczyk na brzuszku i zaczniesz od razu robic brzuszki to mozesz zaczac utwardzac ten tluszczyk i poprostu mozesz miec wieksze miesnie
Nie rozumiem
Jeśli będziesz robić brzuszki wzmocnisz mięśnie, brzuszek będzie zgrabniej wyglądał, będzie bardziej płaski, a ilość tłuszczyku się zmniejszy
GIMNASTYKA
PŁASKI BRZUCH
Płaski brzuch, to nic trudnego dla kogoś kto o tym marzy.
Oczywiście same marzenia nie wystarczą. Praca, praca i tylko praca. Mało ruchu, dużo kalorii i “opona” za “oponą” układa się na biodrach.
Nie ma cudownych metod, im wcześniej zaczniesz walczyć o płaski brzuch, tym Twoje szanse będą większe.
Ranek, jedziesz do pracy, czekasz na przystanku autobusowym, stoisz w tramwaju, zacznij od razu.
Nawet nikt nie zauważy że ćwiczysz. Zresztą co to za ćwiczenie - napinaj same mięśnie brzucha. Autobus przyjedzie dopiero za dziesięć minut, jakbyś codziennie tyle trenował to... No właśnie - to by dopiero było.
Komu mało, ten może poćwiczyć w domu.
Ćwiczenia mięśni brzucha wcale nie są trudne. Któż nie robił w młodości skłonów z leżenia?
Połóż się tyłem na podłodze, ugnij nogi w kolanach, ręce połóż wzdłuż tułowia. Unieś głowę oraz barki w stronę kolan, zatrzymaj na cztery sekundy, wróć do leżenia. Zrób to kilkanaście razy, trzy serie.
Wiek: 20 Dołączyła: 12 Cze 2005 Posty: 670 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27 Czerwiec 2005, 21:40
No ja myślę, za dobrze by tez wpłyneły skłony i skręty tłowia, no ale brzuszki to przede wszystkim, wiem ze latwo sie mowi, a trudniej robi, haha. bo ja sama sie nie ruszam z krzeszła. Pozdro .:)
_________________ .....:::::"Prawdziwa miłość szybko spisuje testamenty".:::::.....
"Zabił legionista smoka, w płaszcz z atłasu wytarł miecz, czarna zdobi go posoka smocza. Śmierć - rycerska rzeź."
Wysłany: 12 Lipiec 2005, 13:39
Ja zamierzam spróbować AEROBICZNEJ "SZÓSTKI" WEIDERA , o której pisze meg.tutaj
Mam nadzieję, że wytrwam A przynajmniej będę się starać.. Mam dość tej oponki w talii
Wiek: 20 Dołączyła: 12 Cze 2005 Posty: 670 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12 Lipiec 2005, 13:46
moze i ja sprobuje...tylko ze wieczorkiem kiedy jest chlodno, bo w taki upał to ja nawet nie daje rady siedziec na krzesle.:)Ale wyglada zachecajaco...
_________________ .....:::::"Prawdziwa miłość szybko spisuje testamenty".:::::.....
"Zabił legionista smoka, w płaszcz z atłasu wytarł miecz, czarna zdobi go posoka smocza. Śmierć - rycerska rzeź."
czytalam w ele ,ze na plaski przuszek sa dobre cwiczenia oddechowe :
Wcagajac powietrze nosem , wez gleboki wdech,tak aby brzuch wypelnil sie powietrzem. Wytrzymaj z wypietym brzuchem okolo 5s .Nastepnie wypusc powietrze przez nos , najpierw rozluzniajac miesnie , a potem max wciagajac brzuch !!Rob serie w pieciu powtorzen piec razy dzienie !efekty po3 tyg !![/b]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum