No to Mimiru mamy ten sam problem Nie dość, że mamy problem z doborem podkładu ze względu na jego właściwości, to jeszcze ta jasna karnacja... Jak znajdziesz podkład, który nie wysuszy Ci jeszcze bardziej policzków i będzie jaśniutki to daj koniecznie znać! Pozdrowienia.
_________________ '...I become an angel in the paradise of lost heaven...'
Lubie chodzić umalowana zimą i jesienią bo mi ciepło w buźkę, problemów z cerą raczej nie mam, tylko czasami zaczerwienienia od mrozu.. Pyszczek mi się nie świeci ani nic.
Ale mam taką znajomą, która uważa się za moją przyjaciółkę a ja delikatnie kończę ten "związek"... No i ona ma ten sam problem - buźka sucha i jasna, różnimy się tym, że ona ma wypryski a ja nie.
No i cały czas podpytuje się mnie co ja takiego robie, że ich nie mam... Otóż podejrzewam, że nic więcej niż ona robi, ale ta odpowiedź jej nie zadowala.
I wiecie co, wyszedł mi wreszcie okropnie syfiasty pryszcz na policzku (pewnie od tamtego podkładu czy co....). Na to ona "O widze, że coś ci wyszło. Wreszcie!"
No gdybym nie siedziała to bym usiadła z wrażenia...
A minute potem - "a po cy ty się wogóle malujesz?"
pięć minut potem - "wiesz co, ja kupuje sobie teki podkład Loreala za 80zł, dobry jest" (wie, że mnie nie stać) btw - ten jej podkład kosztuje 55zł
No to tak w ramach podkładowo-psiapsiółkowych przypadków
Ale cel był mój taki - istnieje podkład Loreal dla cery suchej i normalnej (nazwa wypadła mi z głowy) za ok 50zł jak ktoś ma na to kase, podobno jest świetny do cery suchej i ma dość jasne odcienie
Dostałam wczoraj ten podkład avonu i dzisiaj wylądował na buźce. Jak na razie widzę same zalety - świetnie się rozprowadził, nie ściągnął mi skóry, kolor ivory jest rzeczywiście jasny. Buzia ładnie zmatowana (aż się zdziwiłam, że zmatowił mi strefę T :smt047 ), koloryt wyrównany. No po prostu cudo
Zobaczymy jak będzie po tygodniu stosowania (oby nie wysuszał )
ale już teraz mi się wydaje, że zostanę jego wierną fanką
Naprawde świetny ten podkład! Wytrzymał do wieczora, buźka nie wysuszona. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Dzisiaj też idealnie się rozprowadzał. No i dodam, że ivory tak o ton za jasny jest dla mnie, ale ja lubie się bladzić, więc odpowiada mi to. Ale to znaczy, że ich odcień naprawdę jest jasny, bo ja dawno tak jasnego podkładu nie widziałam. No cudo jak dla mnie. Tylko się martwię co zrobię jak się opale... Bo w kaliszu to już żadnej konsultantki nie znam, a na wakacje zjeżdżam do kalisza
A ja mam cerę mieszaną i ostatnio z braku kasy kupiłam sobie nowość Rimmela Lasting FINISH za 24,99
"Wyjątkowo trwały podkład, który pozwala skórze oddychać. Nowoczesna formułaColourHold sprawia, że podkładtworzy 3 współdziałające warstwy. Efektem tego jest trwały, jednolity i komfortowy makijaż przez cały dzień"
Przepisałam z opakowania ale jest naprawde super Mam odcien 400 natural beige, do ciemnej karnacji ale jestem bardzo zadowolona. makijaż faktycznie trzyma się cały dzień , super się rozsmarowuje, ładnie pachnie. jestem bardzo zadowolona i chyba zostanę przy nim na dłużej
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2966 Skąd: Bywater
Wysłany: 2 Kwiecień 2005, 20:23
Estee Lauder "Ideal Matte"
Wiem ze drogi,ale sie zrujnowalam bo warto. Jest idealny, matujacy i ma konsystencje musu czekoladowego
Pozostaje na twarzy caly dzien i sie ma cere jak z reklamy. No i najwazniejsze ze uzywa sie malutko wiec starcza na dlugo
Co do mojej cery to mam typowa krew z mlekiem-szybko sie zaczerwienia i widac pajaczki brrrrrrrrrr
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Astelle, Mimiru... ja też mam taką cerę... tu i ówdzie sucha, a reszta błyszcząca. Trafiłam na rewelacyjny podkład: MaxFactor COLOUR ADAPT. Może nie matuje całkowicie cerey ale: rzeczywiście ładnie wyrównuje koloryt, pokrywa przebarwienia jakie pozostały mi po trądziku, a poza tym fajnie nawilża skórę - po nałożeniu podkładu cera jest jak aksamit. cena, coż nie pamiętam - ostanio załapałam się na promocję i płaciłam 45 zł. A tak to jakos między 50 a 60 zł (chyba )
Dobrze dobrany podklad to 70% wykonanego makijażu.Ja polecę Wam kosmetyki których z pewnością nie znacie.KRYOLAN,to firma która przez szereg lat produkowala kosmetyki na potrzeby filmu,teatru i telewizji,a od pewnego czasu w swojej ofercie proponuje bardzo szeroką gamę kosmetyków przeznaczonych do codziennego użytku.Można wybrać klasyczny podklad lub pudrowe podklady w kompaktach.Gama kolorystyczna i różnorodność ogromna.Niestety sklep firmowy jest jeden w calej Warszawie a pani która tam sprzedaje nie jest sympatyczna,ale gorąco polecam,bo kosmetyki są świetnej jakości.W ofercie są też kosmetyki pielęgnacyjne do różnych typów cery.Warszawa ul.Piękna 58(kolo Pl Konstytucji). :)Ceny od 50 zl.
Ostatniego czasu zreztgnowałam całkowicie z instytucji podkładu.Nie mam w ogóle krostek a jedynie delikatne blizny po ex trądziku, wiec świetnie pokrywa je wynalazek którego używałam wcześniej - krem koloryzujący, Obecnie firmy Oriflame z serii Vision.Prawie w ogóle go nie czuje na twarzy. A żeby nie wydawała się całość jednolita nanosze na kości policzkowe kuleczki brązujące i jest super
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum