czy to wina podkladu ze wyskakują nowe krostki ? zastanawiałam się nad kupnem pudru w kamieniu bo używam tylko takiego, ale pani w drogerii namówić mnie chciała na podkład gosh-a a przuyszlam z zamiarem kupna l'oreal Perfect Match, True Match Powder ...
nie kupiłam niczego w końcu bo zdurniałam - chciałabym matowac niedoskonałości cery w postaci krostek gdzieniegdzie( tak jak to robie zwykle- przypudrowaniem buzi), no i jednoczesnie nie chciałabym aby makijażu było tak dużo że czułabym się zle...
jak juz podkład to w komplecie z pudrem ? nie bedzie to za duzo dla cery? nie chce zatyukac porow i od nowa borykać się z trądzikiem ?
macie jakieś złote rady? jakiś lekki podkład albo dobrze matujący puder?
czy same tak robićie ?podkład + puder?
no ja sobie zaaplikowałam podkład i puder o 17 a o 19 buzia juz sie świeciła - co prawda takim "zdrowym" blaskiem ale juz po dwoch godzinach wymagało to poprawki ale nie poprawiłam ale nie swiece sie bardziej no ale matowic powinien na dluzej jednak hehe
ale po nałożeniu buzia wygladała jak z okładki super - nie było tego meszku efektu tapety takiej hhehe tak jak wmmoim przypadki po stay mette rimmela
ten w polaczeniu z podkładem jest bardzo przyzwioity tylko to matowanie .. kurcze przeciez to anti shine
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5492 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 22:56
pinix napisał/a:
nie bedzie to za duzo dla cery? nie chce zatyukac porow i od nowa borykać się z trądzikiem ?
Mi zawsze dermatolodzy mówili, że makijaż ok, wszystko można stosować, ważne, żeby dobrze buzię oczyszczać z makijażu wieczorem.
Ja używam podkładu na codzień i pudru jak nie zapomnę Ale w kamieniu. Chciałabym w sumie właśnie taki sypki, ale do niego musiałabym też pędzel kupić raczej, więc to dwa wydatki We'll see.
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 27 Gru 2005 Posty: 3959 Skąd: warszawa
Wysłany: 10 Kwiecień 2008, 20:00
ula, na CO DZIEŃ!! <sorry, będę Cię upominać >
ja zawsze używam podkładu, a puder też w sumie jak mi sie przypomni. tylko kurczę, po godzinie jakoś już mi się świeci cera i wyglądam jak latarnia przez cały dzień. nienawidzę tego, że się błyszczę a nie będę przecież nawalać pudru co 2h, bo bym się zakleiła..
_________________ Gdy się miało szczęście, które się nie trafia:
czyjeś ciało i ziemię całą,
a zostanie tylko fotografia,
to - to jest bardzo mało...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum