No właśnie, wycofali mi mój ukochany eris z kompleksem nawilżającym i filtrem UV i teraz wydaje kase na nietrafione i jakoś nic nie pasuje
Kupiłam już AA matujący - kość słoniowa (najjaśniejsszy ich ton) jest za ciemna, do tego jakoś niezbyt dobrze się w nim czuję
I Maybelline Fresh Matte - skóra mi się od niego zaczęła na policzkach łuszczyć
Może ja coś źle robie? może źle dobrałam te dwa kosmetyki?
Zupełnie nie wiem jaki mam rodzaj skóry na policzkach (chyba suchą bo krem nivea soft - nawilżający jest dla mnie idealny), ale mam strefę T tłustą i chciałam tam matować. Tylko, że jest jeszcze gorzej bo po obu tych podkładach bardziej się łuszczyła...
Jeśli macie jakieś propozycje to podajcie
dodam że szukam podkładu z filtrem UV bo krem nivea go nie ma a ja uważam filtr za obowiązkowy na buźce
Ja używam podkładów z Avonu-
rozświetlająco-antystresowego lub idealnie dobranego z serii Beyond Colour. Ten pierwszy jest normalnie w cenie 33,90, w promocji można go dostać za ok. 10 złotych mniej. Ten drugi to podkład z wyższej półki, bardziej luksusowy. Cena katalogowa 54,90 a promocyjna 39,90zł. Z obydwu jestem szalenie zadowolona i przyznam że nawet nie próbuję szukać czegoś innego. Polecam zamówienie próbek w/w podkładów i przekonanie się na własnej skórze, czy będzie ci służyć któryś z nich.
Dotykaj całowaniem i oddechem tak jak lubisz
Dotykaj smugą włosów niby muślin bólowi zadaj ból.
Wysłany: 9 Marzec 2005, 09:59
Ja staram się "smarować" podkładami jedynie w zimie, żeby skórę jeszcze dodatkowo chronić, a latem daję jej odpocząć, no chyba że jest jakaś fajna imprezka to oczywiście full tapeta musi być Obecnie mam z avonu - personal match- dla mnie bomba, fajnie kryje i się nakłada. Próbowałam innych, ale nie bardzo. Jakby któraś chciała, to zwróćcie sobie uwagę na odcienie, bo mozna siś nadziać. Ja mam karnację normalna tzn. nie jestem blada ani mocną brązowa a odcień mam warmest beige- w katalogu wygląda ciemny, ale jest dla mnie odpowiedni.
Ja juz z Avonu nie uzywam, bo tak jakos sie popsuly (kiedys byly lepsze). Teraz w jesien, zime i wiosne uzywam Cashmere Perfect-L'oreal.
Jest super. Kosztuje okolo 45-50 zl. Tzn. tak mi sie wydaje, bo mama mi kupuje.
Hmmm..... ja w lecie też tylko kremik nawilżający z filtrem (niestety, nivea soft nie ma filtra więc na lato odpada...)
Ale zimą, wczesną wiosną i jesienią koniecznie podkład i puder
Co do tego Avonu to nie jestem przekonana... bo ja lubie móc iść do sklepu kiedy chcę lub muszę i wziąć z półki, często się nie orientuję że mi się podkład kończy, a tu nagle nic nie ma... A na Avon trzeba czekać.... Inne produkty to nie ma problemu, ale do podkładu muszę mieć super-szybkie dojście...
Spróbuje rozejrzeć się za tymi co mi zaproponowałyście, może odłożę jeszcze troche
Tego rozświetlająco-antystresowego z Avonu używa moja mama i używam ja Obie oczywiscie inne kolory, ponieważ ona ma cerę stale głównie od papierosków opaloną, ja natomiast z wyjątkiem miesięcy letnich, kiedy jestem apetycznie brązowawa, jestem żółciutka
Podkład jest naprawdę świetny, jeśli chodzi o szybki dostęp, to zawsze można poprosić koleżankę-konsultankę, żeby przejechała się na ten drugi koniec miasta, żeby Ci go kupić - czy to w biurze, czy też w firmowym sklepie Avonu No i próbki to podstawa - sprawdź koniecznie kolor, bo zawsze są one troszkę inne niż na zdjęciach w katalogu
No to mnie troche podpuścilyście z tym avonem........ głęboko się zastanawiam czy mimo wszystko nie poprosić mojej znajomej o te próbki......
Ehhh....
Gość
Wysłany: 10 Marzec 2005, 05:59
Nie daj sie Mimiru
Ja tez kiedys uzywalam podkladow z Avonu, ale n serio. Kiedys byly lepsze. Teraz sa takie jakies inne. Niefajne. Nie sa takie trwale jak kiedys i, ze tak powiem, mile
No ja słyszałam już wiele złego i wiele dobrego na temat każdego odkładu, który znam (ostatnio przeszperałam Damską Torebkę w poszukiwaniu czegoś nowego) i tak sobie teraz myślę, że może jak już ktoś narzeka to niech poda jaki ma typ cery i konkrety... Bo okazało się p tym przeszperaniu, że np na podkład matujący do cery tłustej narzekały panie z cerą suchą.. No nie dziwię się że nie podpasował...
Co do antyrklamy... hmmm... faktycznie jest tak, że co jednej pasuje to druga wyrzuciła do kosza ze złością. Wiem o tym, ale wole posłuchać o potencjalnych wadach (no bo np niewygodne opakowanie to cenne info, mnie zawsze się za dużo podkładu wylewa) tylko że Gościu, jeśli byś mogła, bardziej konkretnie - przede wszystkim co to znaczy mniej trwałe? Ścierają się? A może schodzą plamami (też się niestety już mi zdarzyło), nie matują za długo? No i na jakiej cerze to zaobserwowałaś
A z Avonu to już kota w worku nie kupie, bo mam do wyrzucienia 2 podkłady, już dość. Skoro Avon ma próbki to z nich skorzystam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum