Wysłany: 20 Kwiecień 2005, 15:55
Jak miewam przyplyw gotowki do czesto chodze do solarium. Trzeba bardzo uwazac, zeby sie nie spalic, bo przez to mozna popękanych naczynek się nabawić...
_________________ Останусь теплом на губах,
Останусь пламенем в глазах,
Я для тебя останусь - светом
nie, bo:
1. uważam, że jest szkodliwe - rak i inne choroby skóry razem z poparzeniami
2. skóra się szybciej starzeje
3. dość się napatrzyłam na koleżankę - grzankę
Niemniej uważam, że babeczki, które z umiarem z tego korzystają wyglądają ładnie
Próbowałam balsamu brązującego, bo miał być łatwy w użyciu (o chociaż łątwiejszy niż samoopalacz) i wyszły mi brudne kolana i smuga na łydce, więc też odpada
Ja się nawet opalać naturalnie nie lubie
Ale podejrzewam, że przed własnym ślubem to jednak solarium odwiedze...
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6584 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 21 Kwiecień 2005, 11:31
a ja uwielbiam się wygrzewać na słonku-tym naturalnym
ale niedługo będę musiała pochodzić troszkę na solarium bo już na początku czerwca siostra ma ślub no więc nie mogę taka blada być
mam karnację oliwkową więc nie powinno być problemu z opaleniem,tylko nie wiem gdzie w Szczecinie są dobre solaria,może ktoś wie...
ja bylam pierwszy raz w zyciu w ubieglym tyg, 2 razy, bo przed imprezka chcialam jako tako wygladac... efekty byly, bo dosc szybk osie opalam, ale nie wciagnelo mnie to.. troche skapa sie ostatnio zrobilam i mi szkoda kasy poza tym boje sie teg odziadostwa.. boje sie, ze te lapmy pekna i bedzie zonk.. bo juz slyszalam o takim przypadku... no i np za pierwszym razem pani mnie nie uprzedzila (a glupia nie wiedzialam, bo niby skad?!) ze trzeba oczka zamknac... a powiedzialam, ze jestem pierwszy raz w zyciu.. no i tak sobie stalam z otwartymi oczkami.. a ja okulary nosze... zdziebko kiepsko widze... nie, no odjazd sobie zafundowalam oczkom
Ja nie chodze ale nie z powodow wymienionych powyzej tylko z klaustrofobii... Kiedys towarzyszylam kumpeli (z tematu mitomania ;]) w jednej z jej wycieczek i jak ona sie zaczela zamykac w tym lozku to prawie krzyknelam. Jak w trumnie, no ;]
Dlatego uzywam sopotu co jakis czas, trzeba uwazac zeby sie nie pobrudzic, a jak juz sie pobrudzi to wyszorowac czyms
Ale taka opalenizna z solarium lekka, na poczatek wakacji, jest bardzo estetyczna - dziewczyny nie strasza biela tak jak ja natomiast ta mocniejsza wyglada dla mnie strasznie, jakas taka pomaranczowa ;/
zaczelam sie troche interesowac tematem, bo wygladam jak trup
mam bardzo jasna cere i chcialabym choc troche ja przyciemnic.
nigdy nie byla w solarium. ile czasu powinnam siedziec pierwszy raz?
mam sie smarowac kremem z filtrem UV?
przynajmniej juz wiem, ze mam zamknac oczy
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6584 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 24 Kwiecień 2005, 14:45
na początek nie dłużej niż 5 min,co do tego czy powinnaś nie posmarować kremami z filtrem UV to nie będę się wypowiadać bo za bardzo nie wiem,nie spotkałam się z osobą którą by się "ochraniaczami" smarowała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum