Wysłany: 29 Styczeń 2005, 13:55 Specyfiki do twarzy
Do tej pory napisałyśmy:
<renika>
Ja osobiście używam Garniera, antybakteryjny razem z żelem z tej serii.
Jest ok ale myślałam że jest bardziej skuteczny
<Mimiru>
mnie garnier zupełnie nie odpowiada... za to odkryłam ostatnio piankę do mycia twarzy Dax z miętą i czymś tam jeszcze (zielone opakowanie), pięknie pachnie, nie podrażnia i jest bardzo wydajna w użyciu. No cudo
Z kremów to tylko nivea soft, ale mam zamiar poexperymentować. Może mi ktoś doradzi jakiś krem nawilżający do cery naczynkowej, zależy mi na filtrze UV
<Mimiru>
no i jeszcze jedno, właśnie zlikwidowali mój ulubiony puder w kremie Erisa... nie wiem co robić a mój mi się kończy... fatalnie
<renika>
Ja mam puder w kremie Maybelin (czy jak to sie tam pisze) a ze mało sie maluje mam zapas sprzed roku i sobie go chwale
<majka74>
Mimiru do cery z problemem naczynkowy nadaje się każdy krem do cer wrażliwej-spróbuj z Loreala, są naprawdę dobre.
Co do podkładu to ja używam podkaładów Avonu, aktualnie rozświetlająco-antystresowego.Jak dlamnie super!
<Mimiru>
ja jestem straszliwie uprzedzona do avonu
nic jeszcze co kupiłam mi nie odpowiadało (a kupiłam pare rzeczy)
No i jeszcze problem jest taki że wqrza mnie to że nie mogę wszystkiego wziąć do łapy i obejrzeć, proszenie o próbki jest dla mnie krępujące (no bo to w końcu dobre znajome są a tu trzeba latać do tych "sklepów").
Poza tym czuję się zobowiązana do kupienia czegoś jak tylko poproszę o katalog (ich podstawowy chwyt psychologiczny świetnie się na mnie sprawdza)
A na krem Loreala mnie po prostu teraz nie stać z powodu głupiej umywalki i leczenia. Ale może za miesiąc skorzystam z rady
<renika>
Ja na Avon nie moge narzekać, kilkarazy juz zamawiałam kiedys sama sie tym zajmowałam
Jak cos nieodpowiadało oddawałam dostawała kase.
Minus ze trzeba czekać jak i na zamówienie tak i na zwrot jesli coś nie pasuje.
<majka74>
Mimiru nie wiem dlaczego masz problem jeśli chodzi o próbki. Każda szanująca się i sowich klientów konsultantka powinna sama proponować próbki ( zupełnie za darmo, bo wiem że są takie które sprzedają próbki, co jest niedopuszczalne!!). Tym bardziej jeśli jesteś osobą której ciężko jest dobrać krem, czy podkład bo często kosmetyki cię uczulają na przykład. W przypadku podkładów to ważny jest przecież dokładny dobór odcienia a niestety nie da się tego zrobić tylko na podstawie katalogu, wiem coś o tym (kolory w katalogu zupełnie odbiegają od tych rzeczywistych, tak sam jest w przypadku szminek).
Wracając do twojego pytania o krem do cery naczynkowej- ja tez mam rozszerzone naczynak, byłam z tym nawet u kosmetyczki ale niewiele pomogło. Stosuję różne kremy- w tej chwili mam z Avonu własnie rozromieniajac krem na dzień z filtrem 15 i relaksujący krem na noc-odżywczy, kojący, swietnie pachnie . Może warto porosić którąś z koleżanek o próbki tych właśnie kremów i wypróbować? Jakbys miała problemy z dostanie próbek to oferuję swoja pomoc-podasz mi swoje namiary a ja przyślę ci próbki czego tylko bedziesz chciała
<Mimiru>
mam tylko jedną znajomą konsultantkę, która jak ją zapytałam o próbkę kremu to wywinęła oczami ( )i powiedziała "no wiesz, ale ja bym musiała po nie na drugi koniec miasta jechać, bardzo ci zależy?"
no to zrezygnowałam...
teraz sama nie wiem co ci odpowiedzieć, w sumie nie chcę ci robić problemu, mnie się samej nie chce latać na pocztę
<majka74>
Dla mnie to nie problem, a na pocztę chętnie się przespaceruję. Tobie zaś listonosz doręczy kopertę do domku więc jak będziesz miała na coś chęć to daj znać a ja jak tylko będę mogła najszybciej to ci dostarczę.
--------------------------------------------------------------------------------
Sob 29 Styczeń 2005 22:09
Właśnie stestowałam kremik z serii Eris, a dokładniej Pharmaceris seria A (dla alergików)
Nazywa się to Sensilum Maxima i w opisie ma: "preparat - ratunek dla skóry podrażnionej i zaczerwienionej"
Wszystko fajnie, próbka za darmo, tylko że krem wcale nie fajny. Zajeżdża jakąś glinką a nie pachnie chociażby gliceryną czy ja wiem, no kremem po prostu. Może to tak ma być bo te przeciwalergiczne to raczej bez substancji zapachowych są, ale ta glinka mnie odrzuciła.
Sama konsystencja też troche mi nie odpowiada - krem jest zbity, troche przypomina wazelinę - nieprzyjemnie się go rozprowadza.
Co do efektów to przez moment miałam uczucie ciepła na buźce, teraz mam lekkie zaczerwienienie - trudno mi ocenić efekty długotrwałego stosowania.
Nie powalił mnie na kolana, chyba nie warto jak dla mnie.
A ja powiem Wam jeszcze o jednej marce.
Yves Rocher, w ogóle w salonie jest ekstra, laski tam pomagają dobrac kosmetyki, ceny są wysokie, ale mozna poczekac na promocje i znaleźć cos fajnego. Ma sie karte klienta i zbiera pieczątki (zakup min 25 zł) i wymienia sie pieczątki na nagrody.
A ta karte stałego klienta to od tak dostanę? Bo jest na pietrynie w łodzi ich salon, wiem że kosmetyki mają niezłe i chyba się przymierzę do zakupów u nich
Test kremika: Seria Pharmaceris A (dla alergików) "Vita-Sensilium" - krem nawilżający z miwaminami A, E, C, B5
Znowu ta glinka. Ja rozumiem - krem dla alergików powinien być bezzapachowy, ale ponieważ ja nie mam problemów z alergiami to u mnie ten zapach przekreśla kupno kremu.
Konsystencja kremu przypominała raczej krem półtłusty, ale sam opis troche to tłumaczy: "łagodzi podrażnienia i pozostawia uczucie natłuszczenia i zmiękczenia naskórka"
następny wielki minus: krem zaczął się wałkować tam gdzie go za grubo położyłam (a wydawało mi się że i tak mało kładłam). A chciałam tylko sprawdzić czy fatkycznie mam bardziej miękki naskórek.
Plus za faktycznie milutką buźkę w dotyku.
Podejrzewam, że krem ma faktycznie duży potencjał, ale nie dla mojej cery i wymagań zapachowych
--------------------------------------------------------------------------------
Sob 19 Marzec 2005 10:46
Vivien - nie mogę dostać tego "Szybkiego nawilżacza pod krem - Oligo aqua vita" firmy Inter Fragrances... W GC nie ma, w Douglasie nie ma, rossman też juz zwiedziłam... Nawet w paru aptekach byłam...
No trudno...
I jeszcze napisze o kremiku z serii Pharmaceris seria dla naczynkowców; krem nawilżający z wit K Vita Capilaris
Nie działa. Zupełnie. Zaczerwienienia nie zmniejszył, a wręcz powiększył, jak go odstawiłam zrobiło się troszke lepiej. Poza tym chyba był mało nawilżający bo mi się po nim buźka i tak przesuszyła. No nie wiem, może po prostu nie dla mnie ten krem... Ale znam tańsze i lesze do naczynkowej cery
Wysłany: 21 Marzec 2005, 14:13
Do buźki fajny jest krem Ziaja z masłem kakaowym. Super pachnie i fajnie nawilża. A do mycia twarzy fajny jest też żel Yves Rocher o zapachu zielonej herbaty, w takim zielonym podłużnym opakowaniu.
_________________ Останусь теплом на губах,
Останусь пламенем в глазах,
Я для тебя останусь - светом
RSP, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze że możesz używać kremów z tłuszczami.Ja swoją buziuchne moge tylko matować. W tym selu używam serii Swedish Care z Oriflame do cery tłustej(żel do mycia twarzy, tonik, żel normalizujący na noc)lub zamiennie z tonikiem z Oriflame używam ogórkowego Ziaji(Ziaja ruuuulez!!! ), krem to Clean and Clear a ponadto w lato skraplam Twarz szyję i dekolt mgiełką - wodą termalną Vichy i jest OK.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum