Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5201 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 13 Styczeń 2006, 19:58 Stopy - zgrubienia, zrogowacenia, odciski
Drogie Panie
Jakie macie skuteczne sposoby na ww problemy stóp?
Ja mam notoryczne zgrubienia skóry na nich i zupełnie nie umiem się ich pozbyć
Wiadomo, w zimie jeszcze ciężej...
Pomóżcie coś.
Czy któraś miała podobne problemy i się ich pozbyła? Jeśli tak, to jak?
Czy pedikiur u kosmetyczki sprawi że skóra będzie mięciutka i cienka jak u niemowlęcia?
_________________ Tell me did the wind sweep you off your feet
Did you finally get the chance to dance along the light of day
And head back to the milky way
And tell me, did venus blow your mind
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 463
Wysłany: 14 Styczeń 2006, 12:49
A co robisz zeby sie ich pozbyc
Mysle, ze moze pomoc regularne uzywanie pumeksu i takiej "tarki" do piet, sprzedaja tez takie jakby nozyki do scinania skory (taki kwadratowy nozyk na plastikowej raczce) no i smarowanie, samarowanie i smarowanie kremami, Sholl ma swietny krem do popeknaych piet i szybko regeneruje skore.
Pomogła: 3 razy Wiek: 22 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 5201 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 14 Styczeń 2006, 12:51
co robie?
peelingi plus pumeks
ale moze rzeczywiscie zbyt malo nawilzam
z tego co czytalam to odradza sie uzywanie tych "ścinarek" bo wtedy to szybko narasta z powrotem.
a jak myślisz, jak z tą kosmetyczką by było? to trochę drogi wydatek, ale gdybym wiedziała, że coś zmieni - zainwestowałabym
ostatnio mnie aż boli jeden odcisk :/
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 463
Wysłany: 14 Styczeń 2006, 13:02
Hmm, napewno na jednej wizycie nie mogloby sie skonczyc, zreszta nie wiem jak dokladnie wygladaja takie zabiegi w salonie i na ile bylyby skuteczne. Probuj jeszcze sama, mocz kilka razy w tyg. nogi w misce z ciepla woda i mydlinami, potem pumeksuj i grubo kremuj (tylko siedz przez jakis czas po kremowaniu a nie ze caly krem wytrzesz w kapcie czy podloge )
ja regularnie :najpierw mocze ok 20 minut,potem namydlam i traktuje pumeksem,potem gruba warstwa kremu <nawet do rak> i od czasu do czas stosuje metode foliowo-skarpetkową i stopy jak pupka niemowlaka
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 28 Gru 2005 Posty: 931 Skąd: z miasta Złego ;]
Wysłany: 14 Styczeń 2006, 18:39
ula skarbie jesli cie boli to mi sie wydaje ze go koniecznie trzeba wyciac...ja mam ten sam problem niestety =/
_________________ Dobrze, że spotkałem tylu ich
Wyjątkowych, zwykłych - tak jak ja
I opowiedzieli mi
Że bez marzeń, pragnień tych
Życie wtedy traci sens...
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 1711 Skąd: warszawa
Wysłany: 14 Styczeń 2006, 18:48
Aaa...co to znaczy wyciąć? Brzmi koszmarnie :/
Ja mam dwa odciski na podeszwie stopy. Już od dłuższego czasu, ale przypomniam sobie o nich dopiero, gdy zaczną boleć (zdarza się to od czasu do czasu). Tylko nigdy nie mam czasu, zeby pójsc do dermatologa.
Próbowałam metody plastrów na odciski, ale niestety nie sprawdzają się na podeszwie, bo podczas chodzenia taki plaster sie przesuwa i "wyżera" mi zdrową część, zamiast tego odciska.
Na czym polega wycinanie? Czy jak bym wycięła sobie takiego odciska, to mogłabym tego samego dnia chodzić (zaznaczam, ze chodzi mi o spód stopy)?
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6390 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 14 Styczeń 2006, 18:51
co do tego wycinania to odradzam i to nie jest jakiś bolesny chirurgiczny zabieg,szybko to później narasta i trzeba ciągle wycinać
mi pomógł plaster,ale go nie nosi się niewiadomo jak długo
metody ze złuszczaniem i nawilżaniem powinny pomóc
Wysłany: 15 Styczeń 2006, 11:48
d(Rr)r - co do metody foliowo - skarpetkowej - nie odparzają Ci się stopy w ten sposób? myslalam kiedys o tym i nawet juz nalozylam to wszystko ale po pol godzinie myslalam ze mi stopy odpadna przeciez skora wtedy nie ma mozliwosci oddychania?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum