Wysłany: 20 Czerwiec 2006, 08:16 szczoteczki do zębów- tradycyjne&elektryczne
Ostatnio napaliłam się na tą nową szczoteczkę elektryczną, która stale reklamują (zapomniałam oczywiście nazwy ) za 79zł. Czy taka szczteczka faktycznie czyści zęby lepiej od tradycyjnej? Jakie macie doswiadczenia ze szczoteczkami elektrycznymi?
ja używam tylko elektrycznej już od paru lat - za radą dentysty zmieniłam
Na początku wydaje się, że zęby są nie domyte i te dziwne wibracje w ustach nieco odstraszają, ale jak się człowiek przyzwyczai to jest ok
Przede wszystkim nie zdziera szkliwa - ręczne mycie zazwyczaj jest zbyt silne
po drugie domywa lepiej niż ręczna
Ja bym się już chyba nie umiała przestawić
tylko nie wiem czy taka droga szczoteczka ma sens - bo co ona tam może mieć? irygator?
ja mam taką za 39zł z wymiennymi szczoteczkami i sobie ją chwalę
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 465
Wysłany: 20 Czerwiec 2006, 09:18
Ja mam Braun'a za 79zl, ma ona timer, czyli po minucie zmienia sie na chwile wibracja, zeby oznajmic czas, moim zdaniem czysci dokladnije od zwyklej, tylko nie wystarczy trzymac tej szczoteczki w buzi ale tez pomagac jej czyli wykonywac okrezne ruchy. Wydaje mi sie, ze te tansze to tylko wibruja, a z tych drozszych to ta glowka szczoteczki sie obraca, co daje lepszy efekt czyszczenia.
ja jak ostatnio byłam u dentysty to powiedziała, że tylko elektryczna
wcześniej używałam, ale przestałam właśnie przez to wrażenie niedomycia, ale w rzeczywistości elektryczna myje dużo lepiej i jest lepsza dla dziąseł
i obaliła mój mit o myciu zębów okrężnymi ruchami tzn. jeżeli już się myje zwykłą szczoteczką to tylko ruchami wymiatającymi wzdłuż zębów, z góry na dół lub odwrotnie w zależności która to szczęka, bo ruchy okrężne strasznie podrażniają dziąsła i odsłaniają szyjki zębów
no i elektryczna szczoteczka ma mniejszą główkę i łatwiej dotrzeć do dalej położonych żębów
Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 3427 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 20 Czerwiec 2006, 12:05
Ja też uzywam elktrycznej już kupe lat i nie wyobrażam sobie inaczej - jestem bardzo zadowolona.
Obecnie używam brauna (chyba kosztowła cos ponad stówkę) i jak dla mnie lepsza od philipa, którego miałam wczesniej
_________________ ciesz się życiem takim jakie jest i jakie przychodzi
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2966 Skąd: Bywater
Wysłany: 21 Czerwiec 2006, 18:35
Mimiru napisał/a:
ja używam tylko elektrycznej już od paru lat
i nie zamienilabym jej na zadna inna. Nie laszczylabym sie na cos "jednorazowego" na baterie bo to bez sensu. Ja uzywam juz 5 lat Braun, ta sama z akumulatorkiem i tylko co 3-4 miesiace zmieniam nakladke. Wiec warto zainwestowac te ~200zl i kupic dobra, bo starcza na lata
Co do glaskania zebow, to zalezy od wlosia a poza tym szorowanie wcale nie jest dobre bo tylko zeskrobujesz szkliwo.
Jesli czujesz, ze potrzebujesz jeszcze cos wiecej to uzywaj plyn do plukania buzi typu colgate [ja uwielbiam Listeryne, ale ona w Polsce jest droga]
to moja :
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Pomogła: 5 razy Wiek: 28 Dołączyła: 03 Sie 2005 Posty: 3416
Wysłany: 21 Czerwiec 2006, 20:17
Moim skromnym zdaniem uzywanie szczoteczki elektryczne ulatwia zycie. Nawet jak masz malo czas i uzyjesz ja tylko polowe zalecanego czasu to mysle ze wyczysci ci ona zeby duzo lepiej niz zwykla szczoteczka.
_________________ I used to be a Snow White but I drifted
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum