Wysłany: 22 Marzec 2005, 09:45 Tatuaż i piercing
W najbliższym czasie mam zamiar zrobic sobie upragniony tatuaż. Miejsce, ktore na to przeznaczyłam to lewe biodro (na wysokosci pępka). W zwiazku z tym mam pytanie do kobiet, ktore byly w ciazy. Czy skora na biodrze znacznie sie rozciąga i czy rozstępy pojawiają sie tylko wokol brzucha czy tez na biodrach? Z góry dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam:)
_________________ Останусь теплом на губах,
Останусь пламенем в глазах,
Я для тебя останусь - светом
Ostatnio zmieniony przez Nixie 9 Sierpień 2005, 11:38, w całości zmieniany 1 raz
Ja rozstępów na brzuchu nie mam za to mam na pośladkach. Moja mama ma z boku na wysokości bioder... jesli bedziesz odpowiednio dbac o skóre w czasie ciązy, czyli natłuszczac i smarowac kremami przeciwrozstępom nie powinno sie to wydarzyć. Ale matka natura sprawia psikusy.
Czasem zdarza się , że kobiety nie mają w ogóle skłonności do rozstępów i cellulitu.Moja mama po 3 ciążach nie ma ani jednego rozstępu,więc istnieje szansa że Twój tatuaż zachowa upragnioną formę.Nietylko ciąża może na niego działać destrukcyjnie ale przede wszystkim słońce (zarówno te sztuczne).
Ale czy ten tatuaż ci się nie rozleje podczas ciąży? Bo rozstępy to jedno, ale przy tatuażu nie wolno utyć w tym miejscu...
Lepiej pogadaj z jakimś profesjonalistą od tatuaży - w salonie tatuażu ci wszysko powiedzą czego możesz się spodziewać (no jeśli to będzie porządny salon, oczywiście )
Wysłany: 22 Marzec 2005, 21:29
Wybieram sie do fachowego studia (jedno z najlepszych w Polsce, gosciu był w "Rozmowach w toku"). Jak tylko bede w studio to ugadamy szczegoly i sie dowiem wiecej.
_________________ Останусь теплом на губах,
Останусь пламенем в глазах,
Я для тебя останусь - светом
ja jestem świerzo po ciąży i tak jak dziewczyny wyżej wspomniały, albo się ma skłonność do rozstępów albo mnie. Mi zrobiły się na biodrach właśnie tak na wysokości pępka - także zalecam ostrożność...
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2966 Skąd: Bywater
Wysłany: 4 Kwiecień 2005, 15:00
Moja bratowa stosowala masc Vichy przeciw rozstepom i mowila ze cuda czyni, wiec moze kiedys wyprobowac....
Ja sama tatuazu nie mam, ale za to Piercing w pepku i tez sie zastanawiam co sie z nim stanie podczas ciazy????? Wiecie????
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum