Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 07 Sty 2006 Posty: 5530 Skąd: z głębi duszy...
Wysłany: 7 Czerwiec 2006, 20:48
raz w życiu i................ NIGDY WIĘCEJ niby fajnie, niby lekka, niby spoko i ziołowa, czy jakaś... .A mi po prostu się wydaje, że włosy mi się stałe jakieś dziwne! najgorsza jest ta faza, kiedy już prawie zeszła, ale nie do konca... NIE nigydy więcej! chociaż, nigdy nie mów nigdy
_________________ Kropla Miłości warta jest więcej niż ocean rozumu...
Według mnie trwała to nie jest najlepszy pomysł na podkręcenie włosów. Sama się o tym przekonałam, ale oczywiście mimo tego że znajome odradzały musiałam spróbować. Włosy były fajne przez 2 tygodnie, dopóki nie zaczęly odrastać :/ wtedy zrobił się koszmar a dodam że nie była to trwała a'la baranek, ale lekkie fale. Włosy zaczęly sie przesuszać, zrobiło się niewiadomoco Dlatego uważam , że lepiej domowymi sposobami kręcić włosy chociażby na zwykłe klasyczne wałki, albo użyć do tego specjalnych kosmetyków typu te play-balle L'oreala, które dają na prawdę niezły efekt, jeśli nałożymy je jeszcze na wilgotne włoski, powgniatamy kremik, a potem trzepiąc włosy rękami wysuszymy. Na koniec można jeszcze nałożyć kremik na końcówki i efekt jest na prawde podobny do trwałej, a przynajmniej zdrowszy dla włosów.Dlatego zanim zdecydujesz się na trwałą, przemyśl tę decyzję tysiąc razy
Pomogła: 1 raz Wiek: 25 Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 3593
Wysłany: 4 Luty 2008, 19:00
hmmm moje włosy nie lubia tego typu zabiegu... miałam kiedys trwała mocna z pieknym skretem.... i co na drugi dzien moje włosy zrobily manewr samoprostowania i po trwałej niestety na koszt zakładu - gdzie nie mogli uwierzyc jak mnie zobaczyli, operacja została powtórzona..no i trzymała sie ...ale jak schodziła to razem z polowa dlugosci wlosa w efekcie oczywiscie sciałam włosy i tak to sie zakonczyło...dawno to było ze 6 lat temu....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum