Niesamowita szcześciara w takim razie... miałam z tym strzaszny problem ale po wszystkim tylko niewiem co bedzie po odstawieniu Dianek.Renice wrócił, oby mój organizm tak nie zareagował
Margarette ja nie miałam jako takiego trądziku przed. Ot jakis syfek, ale to sie zdarza. Ostatnio miałam ich coraz wiecej, i bardzo przetłuszczoną twarz...
Myje mydełkiem siarkowym i nie widze nowych, czasami cos.... Myje nim ramiona i rece bo tez od czasu do czasu wyskakiwało coś
Jak by lepiej.. zaskórniaki są ale nie ma "wulkanów"... mydełko ładnie oczyszcza ale strefa T nadal zatłuszczona (taka moja uroda) i potrzeba mi kremu matującego.. ten Vivea Visage jest ok ale na nogi nie powala... wole YR ...
w kazdym razie polecam mydełko siarkowe, w aptece bez trudu mozna dostać
ja też mam zaskórniki i nie wiem co z tym zrobić
i tez mam tłusty nos i brodę nie wiem czego tam używać bo jak do tej pory same badziewia mi się trafiały
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
wydaje mi sie kochana ze taka nasza uroda.... tłusto na czole nosie i brodzie reszta jakas sucha - tak jest u mnie
Bio-specific z YR ładnie matowił, lekki i ładnie pachnie...
Wejdz sobie do tego topiku o YRocher, i zobacz
Mnie on bardzo opdowiadał, kosztuje coś koło 20-30 zł (drogi) ale nadaje sie na noc i na dzien, nawilża i matuje i jest bardzo wydajny... Mi na 2-3 miech starczał....
No a co do wągrów...to chyba zostaje nam kosmetyczka i usuwanie....
Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 30 Maj 2005 Posty: 2264 Skąd: Radom
Wysłany: 11 Luty 2006, 23:30 Twarz i problemy trądzikowe
Nigdzie niemogłam znaleźć takiego tematu więc zakłądam jeśli przeoczyłam to wybaczcie i zamknijcie Otóż sprawa jest natury delikatnej Mam 20 lat, biorę tabletki anty i mam trądzik do cholery No moze nie tradzik ale sporo króst na twarzy, podczas gdy moje koleżanki w moim wieku mają już gładź na twarzy. Pozatym od pewnego czasu mam uczulenie chyba (kolejne) pojawiaja mi sie swędzące ogniste plamy na twarzy, co to wogóle ma być?matka mówi żebym poszła do alergologa, ja jednak stawiam na dermatologa a najlepiej i jedno i drugie, bo uwierzcie baaardzo głupio się czuję. Co ja mam zrobić??
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,nigdy niewiesz na co trafisz;)
Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 30 Maj 2005 Posty: 2264 Skąd: Radom
Wysłany: 11 Luty 2006, 23:34
no pójde, ale powiedz mi Layetko czy to że biorę tabletki anty to niepowinno mi pomóc z tymi krostami? plamy są już coraz rzadsze ale pójdę do lekarza napewno. Denerwuje mnie ten trądzik
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,nigdy niewiesz na co trafisz;)
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6584 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 11 Luty 2006, 23:41
wiem że Diane pomaga na trądzik a inne to chyba raczej nie
a co do trądziku to bez zwględu na przyczynę:genetyczną,okresową,polekową.....leczenie jest w jednym kierunku i o tym decyduje dermatolog
unikaj ostrych przypraw,kawy,mocnej herbaty,alkoholu
słońce w niektórych przypadkach działa leczniczo na trądzik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum