Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6242 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 30 Sierpień 2008, 22:04
yhh,walczę z takim podskórnym pryszczem z którego za cholerę nic nie chce wyjść i boli
stosuję drugi dzień na noc tribiotyk i zaklejam plastrem do środy musi to zniknąć !!
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 463
Wysłany: 12 Wrzesień 2008, 21:04
chyba znalazłam idealny krem!
Przede wszystkim nie zatyka mi porów, ujednolicił kolor skóry, zminimalizował grudki i przebarwienia
(nie mam krost, lecz takie grudki jakby kaszaczki, których nie idzie wycisnąć, bo nie mają ujścia, są tak głęboko, przez co mam taka nierówna cerę)
Używam od tygodnia i, żaden acne derm i effaclar k mu nie dorównał.
Chodzi mi o SVR, lysanel active. jest on z kwasami 12%, skóra szczypie i przy codziennym stosowaniu wysusza, na dzień trzeba ją nawilżać i najlepiej stosować co 2 dni. W superpharmie teraz jest - 15% i wychodzi 35zł / 40ml.
jestem z niego super zadowolona i naprawdę polecam.
Pomogła: 2 razy Wiek: 22 Dołączyła: 27 Gru 2005 Posty: 3687 Skąd: warszawa
Wysłany: 18 Wrzesień 2008, 21:58
poszłam dzisiaj do superpharm z zamiarem kupienia tego svr, o którym piszesz, bo moja cera woła o pomstę do nieba jak niczego nie używam.. niestety nie bylo promocji i kosztował 42 zł.. zaczęłam się tam rozglądać, spytałam panią o radę i dostałam tyle próbek różnych kremów, że mi na miesiąc starczy m.in. avene, effaclar k, iwostin. różne, różne.
dzisiaj już zrobiłam sobie peeling, bo mi się strasznie skóra łuszczy (nie wiem od czego, bo przecież nic nie używam od zimna może..?), a potem nałożyłam krem avene diacneal z kwasem glikolowym. zobaczymy
_________________ Gdy się miało szczęście, które się nie trafia:
czyjeś ciało i ziemię całą,
a zostanie tylko fotografia,
to - to jest bardzo mało...
Wysłany: 20 Wrzesień 2008, 11:32
wiecie co, te kremy avene są super.
na noc smaruję się avene diacneal
a rano avene clean-ac, łagodzący podrażnienia, nawilżający.
po drugim zastosowaniu moja buzia jest gładka w dotyku, zniknęło mi to, co mnie wysypało na czole i wysuszyło się to, co się zaczynało robić. ciekawa jestem czy na ślady też zadziała, bo te oczywiście mam
szkoda, że taki zestaw kosztuje prawie stówkę
btw, ja stosowalam lysanel active i naprawde byl super, ale drugiej tubki nie kupilam mysle ze jak mi sie skonczyl biodermy sebium akn to kupie sobie lysanel + mam w domu la roche posay effaclar h nawilzajacy, bo ten akn jest dobry, ale swieci mi sie po nim twarz strasznie, a przez ostatnie 5 lat w ogole sie juz nie swiecilam.
Wysłany: 20 Wrzesień 2008, 12:05
ja mam wrażenie, że na mnie te kremy wszystkie działają, jak używam ich krótko.
potem mi się skóra przyzwyczaja i to, co było "świetne" nagle staje się beznadziejne i cały problem wraca.
i zadaję sobie odwieczne pytanie:
czy problem trądziku kiedykolwiek przestanie mnie dotyczyć??
tak strasznie zazdroszczę cery mojej siostrze, szkoda, że ja nie dostałam tych dobrych genów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum