Wysłany: 30 Maj 2005, 07:32 Trądzik ale nie młodzieńczy
Załamałam sie! Mam syfków pelno, nawet na dekolcie...
Może jakas seria antybakteryjna?
Bo nie wiem czy od pigułek, czy od Nivea matującego...
Tłusto mam na czole, na nosie taka literka T.... pomocy! Co dla jakby to powiedziec dojrzałej kobitki??
qrcze renika-
nagle się pojawiły?
bo jeśli tak to radzę do dermatologa iść
jeśli nie to możesz najpierw spróbować np mydło siarkowe lub antybakteryjne (kupisz w Tesco i aptekach np) i do tego benzacne maść jeśli cie nie uczuli (jest tania ok 7zł) 5 lub 10 % - jeśli to silne zmiany to polecam 10%
A tak poza tym to cynk i wit B composium
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
czuje ze mam tłuszcz na twarzy, pot powoduje ze te syfki są takie duze.. pot to pozywka dla bakterii wiec przypuszczam ze dlatego az tak mnie zasyfiło...
narazie spróbuje mydło siarkowe...
z tymi pigułkami... jak wziełam regulon tuz przed tą 3 miesięczną przerwa cera super... wiec teraz moze to nie od tabsów choc kto to wie
Kup drozdze Lewitan duuze opakowanie ok 9 zł. Mi pomogly.. A z kosmetykow uzywam zel z peelingiem i tonik z Loreala z serii Pure Zone Moim zdaniem bardzo dobre Tylko nie nadaje sie do bardzo wrazliwej cery..
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6390 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 30 Maj 2005, 17:51
Nixie napisał/a:
spróbuj posmarować Tormentiolem
tormentiol ma głównie działanie ściągające więc na "pryszcze" nie bardzo,radzę coś bardziej p/zapalnego i antybakteryjnego np.preparaty z tl.cynku,siarką...
Pomogła: 7 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2967 Skąd: Bywater
Wysłany: 30 Maj 2005, 18:54
W mojej Marie Claire widziałam artykuł właśnie na temat powrotu trądziku w wieku ~30 lat. Przeczytam go i Ci napisze co oni tam mądrego na ten temat mówią!
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum