Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 28 Gru 2005 Posty: 929 Skąd: z miasta Złego ;]
Wysłany: 8 Kwiecień 2007, 14:47
2. Czy mogę sama wyrywać włoski wokół brodawek?
TAK,, ale pamiętaj, by robić to ostrożnie i delikatnie, bo brodawki są bardzo wrażliwe i łatwo je podrażnić. Przed depilacją zdezynfekuj brodawkę i sutek (np. spirytusem). W przeciwnym razie możesz zakazić mieszki przywłosowe i dojdzie do ich infekcji. Jeśli chcesz pozbyć się włosków na trzy?pięć lat, idź do gabinetu kosmetycznego i poddaj się zabiegowi elektrokoagulacji lub elektrolizy. Całe włoski, wraz z cebulkami są niszczone przy pomocy prądu elektrycznego.
_________________ Dobrze, że spotkałem tylu ich
Wyjątkowych, zwykłych - tak jak ja
I opowiedzieli mi
Że bez marzeń, pragnień tych
Życie wtedy traci sens...
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 6584 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 16:15
kasik napisał/a:
2. Czy mogę sama wyrywać włoski wokół brodawek?
TAK,, ale pamiętaj, by robić to ostrożnie i delikatnie, bo brodawki są bardzo wrażliwe i łatwo je podrażnić. Przed depilacją zdezynfekuj brodawkę i sutek (np. spirytusem). W przeciwnym razie możesz zakazić mieszki przywłosowe i dojdzie do ich infekcji. Jeśli chcesz pozbyć się włosków na trzy?pięć lat, idź do gabinetu kosmetycznego i poddaj się zabiegowi elektrokoagulacji lub elektrolizy. Całe włoski, wraz z cebulkami są niszczone przy pomocy prądu elektrycznego.
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 28 Gru 2005 Posty: 929 Skąd: z miasta Złego ;]
Wysłany: 10 Kwiecień 2007, 22:16
Powiem ci Emilciu, że tego nie wiem. Dlatego między innymi podałam źródlo co by każda sobie sprawdziła i zweryfikowała wiarygodność piszącego.
_________________ Dobrze, że spotkałem tylu ich
Wyjątkowych, zwykłych - tak jak ja
I opowiedzieli mi
Że bez marzeń, pragnień tych
Życie wtedy traci sens...
U mnie rowniez rosna takie pojedyncze wloski-ale one sa tak jasne,ze nic z nimi nei robie...czasami nawet ich nie zauwazam jakby one tam w ogole byly:P
Chyba nie u wszystkich dziewczyn takei wloski rosnal wokol sutkow?
To genetyczne jest?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum