a wiecie czego odkrywczego się ostatnio dowiedziałam?!?
że szampon kupuje się do skóry głowy a odżywkę do włosów...
Ja zawsze kupowalam szmpon+odżywke do włosów suchych... bo mam takie sianowate troche, ale w efekcie musialam je myć co dwa dni.... wychodzi na to , że powinnam kupić sobie szampon do włosów normalnych lub przetłuszczających się, a odżywke do włosów suchych - że też sama na to nie wpadłam
Wysłany: 16 Kwiecień 2005, 11:19
ja wczesniej mialam problem z włoasmi przetluszczajacymi sie, teraz to jakby troche lepiej. A tak na marginesie nigdy nie mialam lupiezu, az do zeszlych wakacji...:( I od tego czasu nie moge sie go pozbyc:/ Co sie tyczy odzywek, to uzywalam Gliss Kur do wlosow farbowanych, jakis wyraznych efektow nie widzialam, teraz przerzucilam sie na Sunsilk odzywke wygladzajaca. No i rzeczywiscie wlosy sa gladsze.
_________________ Останусь теплом на губах,
Останусь пламенем в глазах,
Я для тебя останусь - светом
RSP - co do łupieży - jest on tylko objawem choroby i niestety może oznaczać bardzo wiele - możesz na własną rękę próbować szamponów typu nizoxin (tańszy odpowiednik nizoralu), bo być może to grzybek - wykończysz go ketokonazolem zawartym w tym szamponie
możesz też próbować ograniczyć łojotok skóry głowy - tu doradzi farmaceutka - ja znam selsun blue, polytar AF i szampon źródełko (za 10zł, więc taniocha, ale ciężko go znaleźć)
Jeśli natomiast nie chcesz na własną rękę wywalać kasy na szampony w ciemno (oj droga zabawa, droga) to idź do dermatologa - on postawi rozpoznanie i poleci ci jaki szampon lub środek powinnaś używać
Aha, jest jeszcze coś takiego jak Seboren - płyn do smarowania głowy - efekty u mojego facety były zadziwiająco dobre, ale niestety po zaprzestaniu stosowania łupież wrócił, ale to nie wina środka, bo potem okazało się, że to zapalenie skóry i tylko antybioty by zadziałały No to właśnie jest plus wizyty u dermatologa
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Wysłany: 17 Kwiecień 2005, 09:20
dziekuje Wam serdecznie za rady:) chyba jednak wybiore sie do dermatologa. Co do Polytaru, to stosowalam go, jednak bez wiekszych efektow. Jutro dermatolog mnie czeka :smt112
_________________ Останусь теплом на губах,
Останусь пламенем в глазах,
Я для тебя останусь - светом
przerzuciłam się ostatnio na szampony elseve, bo ufam lorealowi... i byłam rozczarowana... aż do tego weekendu, okazało się po prostu, że rodzice nie mają elseve i musiałam myć włosy niebieskim sunsilkiem. Z włosów zobiło się oczywiście siano, ale pomijając ten fakt, to dzisiaj naprawdę widzę różnicę w puszystości i fatycznie włosy wyglądają na zdrowsze i są lekko uniesione. A to wszyustko dzieci szamponikowi elseve volume nonstop
polecam gorąco
_________________ Women don't make fools of men - most of them are the do-it-yourself types.
Na łupież najlepszy szapmon Vishy!! Moja mama poleca
A tak normalnie mam bardzo dlugie, geste i grube blond włosy i uzywam Timotei z bursztynem..
Oglonie szampony trzeba zmieniac co jakis czas, wiec teraz czas na Gliss Kur bardzo fajny..
dostałam Zintentral (cynk tabletki)i szampon ... jutro napisze nazwe, zaden znany, ale konkretny na łupiez mokry
wszystko na zmniejszenie łojotokowego łupiezu
pani kazała 2 razy w tyg myc i niczym innym i potem zmieni mi na inny dobry szampon jesli to zejdzie, po to zeby nie nawracało
niestety nie do wyleczenia.. mam tłuste u nasady i bede miec zawsze, to tak jak z cerą... nie zmienisz a zatuszujesz...
mam nadzieje ze sie uda bo szampon 100ml kosztuje 45zeta
ale renika jak się uda ograniczyć to potem jest ok i tylko trzeba znaleźć szampon co nie pogorszy sprawy a jest w miare tani. STR teraz ma w miare spokój bo ma zaleczony stan łojotokowy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum